100 crore – maatstaf voor succes?

Sinds enkele jaren is Rs. 100 crore (EUR 13.772.090) het criterium om het succes van een film af te meten. Volgens acteur-filmmaker Pankaj Kapur (vader van Shahid Kapur) is de ‘prestigieuze’ Rs. 100 crore club niets meer dan een publiciteitsstunt.

De acteur vergelijkt de huidige Rs. 100 crore club met het zilveren jubileum (wanneer een film 25 weken onafgebroken in de bioscoop draaide) dat vroeger als maatstaf voor het succes van een film werd gebruikt.

“De Rs.100 crore club is niets meer dan een publiciteitsstunt om aan te geven hoe succesvol je film is. Vroeger was dat wanneer je film 25 weken onafgebroken in de bioscopen draaide oftewel het zilveren jubileum. Dat was destijds de maatstaf voor succes en om aan te geven hoeveel geld een film heeft verdiend.”

Hoewel Pankaj er zelf weinig waarde aan hecht, bekijkt hij het idee wel positief. “Iedereen is op zoek naar succes. Laten we deze ontwikkeling ook op een positieve manier benaderen. Ik zou zeggen, laten we meer films maken die zoveel geld opbrengen. Dat zal ons helpen in de toekomst”, aldus de 58-jarige acteur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.