Barfi! uit Oscar race

Barfi! is niet geselecteerd voor een Oscar in de categorie Beste Buitenlandse Film. Dit maakte de Academy of Motion Picture Arts and Sciences, de organisatie achter de Oscars, op vrijdag 21 december bekend.

De film, van regisseur Anurag Basu, haalde de voorselectie waarvoor 71 films werden geselecteerd, maar haalde uiteindelijk de shortlist van negen titels niet.

De Film Federatie van India kreeg veel kritiek toen zij de film Barfi! de voorkeur gaven boven films als Paan Singh Tomar en Kahaani.

Barfi! bevatte diverse scenes die afkomstig zijn uit films van Charlie Chaplin en Buster Keaton. En hoewel dit altijd door zowel Basu en hoofdrolspeler Ranbir Kapoor in interviews is benadrukt, reageerden enkelen alsnog geschokt op de gelijkenissen.

De films die de shortlist wel hebben gehaald zijn Michael Haneke’s Amour (Oostenrijk), Kim Nguyen’s War Witch (Canada), A Royal Affair van Denemarken, The Untouchables (Frankrijk), The Deep (Ijsland), Kon Tiki (Noorwegen), Beyond The Hills (Roemenie) en Ursula Meier’s Sister (Zwitserland).

Op 10 januari wordt de definitieve lijst van vijf genomineerden bekendgemaakt. De winnaar van de Oscar voor de Beste Buitenlandse Film wordt tijdens de 85e editie van de Oscaruitreiking, op 24 februari in Los Angeles, onthuld.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.