Rockstar leidt GIMA met 11 nominaties

De nominaties voor de Global Indian Music Academy Awards 2012 zijn bekend. In de categorie Film Music is de soundtrack van de film Rockstar genomineerd met maar liefst 11 nominaties.

Naast Rockstar zijn ook de soundtracks van de films Ra.One en Zindagi Na Milegi Dobara te vinden, elk met acht nominaties. Het muzikale trio Shanker-Ehsaan-Loy zijn 6 genomineerd voor onder andere Zindagi Na Milegi Dobara en Don 2. Het componistenduo Vishal-Shekhar is 5 keer genomineerd voor hun werk voor Ra.One, The Dirty Picture en Kahaani.

Zangeres Shreya Ghoshal is topfavoriet met drie nominaties voor de nummers Chikni Chameli (Agneepath), Ooh La la (The Dirty Picture), Saibo (Shor in the City) en Gun Gun Guna (Agneepath).

De Amerikaanse rapper, die zijn Bollywooddebuut vorig jaar maakte met Chammak Challo, is genomineerd in de categorie Beste Zanger samen met acteur-zanger Ayushmann Khurrana wiens hit Paani Da van de film Vicky Donor driemaal is genomineerd: Beste Debuut Componist, Beste Zanger en Beste Tekstschrijver. In de laatste categorie neemt hij het op tegen tekstschrijver-dichter Javed Akhtar. Akhtar is twee keer genomineerd voor Senorita en Khaabon ke Parinday – beide afkomstig uit Zindagi Na Milegi Dobara.

De nominaties voor Het Beste Album zijn voor Delhi Belly, Ra.One, Rockstar, The Dirty Picture en Zindagi Na Milegi Dobara.

Wie denk jij dat er gaat winnen?

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.