Manoj Kumar is vandaag 75 jaar geworden

Acteur en regisseur Manoj Kumar is vandaag zijn 75 jaar geworden.

Manoj Kumar wordt in 1937 geboren in Abbotabad als Harikishan Giri Goswami. Kumar was een groot fan van acteur Dilip Kumar. In 1949 verschijnt de film Shabnam van Dilip Kumar waarin zijn personage Manoj heet. Na het bekijken van deze film verandert Harikishan zijn naam naar Manoj Kumar.

De acteur begint zijn carrière in 1957 met de romantische film Fashion, maar wordt later bekend vanwege zijn patriottische films. In de jaren 60 is Kumar te zien in een aantal grote hits zoals Shaheed, Patthar Ke Sanam, Roti Kapra Aur Makaan en Gumnaam. Hij krijgt dan ook de bijnaam Mr. Bharat.

In 1967 regisseert hij zijn eerste film getiteld Upkaar. Hiervoor ontvangt hij zijn eerste Filmfare Award voor Beste Regisseur. Daarnaast krijgt de film ook een National Award voor de maatschappelijke boodschap en het was de aanzet tot de populaire slogan van de toenmalige premier Lal Bahadur Shastri: ‘Jai Jawan Jai Kisaan’.

Wij wensen de acteur een fijne verjaardag.

3 REACTIES

 1. mashallah
  75 is wel een mooie leeftijd
  om te bereiken
  hopelijk heeft hij nog veel jaren te leven

 2. Van hartelijke gefeliciteerd met u 75e verjaardag.
  en moge Allah u in goede gezond toekomst wensen.

  Groetjes xxxxxxxxxxx hasiena,Peerkhan

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.