Ghazal-legende Mehdi Hassan overleden

Ghazal-legende Mehdi Hassan, de stem achter hits als ‘Patta Patta, Boota Boota’ en ‘Kab ke Bichhare’, is gisteren op 84-jarige leeftijd overleden.

“Mijn vader is overleden om 12:22 na een lange strijd tegen verschillende kwalen,” aldus zoon Arif. Sinds eind jaren ’80 had de zanger veel last van zijn longen en borstkas. De afgelopen twaalf jaar verslechterde zijn toestand. Enkele dagen geleden werd hij met spoed opgenomen in het Agha Khan ziekenhuis in Karachi, nadat hij problemen kreeg met zijn ademhaling. Eerder deze maand verloor de zanger zijn stem, waarmee hij miljoenen mensen wist te boeien.

Honderden fans verzamelden zich bij het ??ziekenhuis nadat het nieuws van zijn dood werd bekendgemaakt.

Hassan werd in 1927 geboren in het dorp Luna in de Indiase staat Rajasthan. Hij behoorde tot een familie van traditionele muzikanten. Zijn familie emigreerde naar Pakistan ten tijde van de opsplitsing van Brits-Indië in een onafhankelijk India en Pakistan.

De zanger werd vooral bekend door zijn ghazals. Daarnaast zong hij ook thumris en zong hij voor Pakistaanse films. Hij ontving vele awards en onderscheidingen waaronder de Saigal Award in India.

Bollywood.nl wenst de familie veel sterkte in deze moeilijke periode.

5 REACTIES

 1. Allereerst wil ik de familie’s condoleren met het verlies van dierbare moge Allah hem een goede plaats schenken in het paradijs.amien
  Ik ben zelf een fen van mehdi hassen en hij is een prachtige zanger op het gebied van ghazal,s.
  Verder wens ik de achtergebleven familie veel sterkte ik leef met jullie mee.

  wassalaam,

  Hadji jhagroe ashrafie

 2. Allereerst wil ik de familie’s condoleren met het verlies van een dierbare moge Allah hem een goede plaats schenken in het paradijs.amien
  Ik ben zelf een fen van mehdi hassen en hij is een prachtige zanger op het gebied van ghazal,s.
  Verder wens ik de achtergebleven familie veel sterkte toe en ik leef met jullie mee.
  Allah heeft de mens geschapen en er zal een dag komen dat hij/zij de wereldse leven zal moeten verlaten wie goed doet zal ook goed ontmoeten.
  Moge Allah hem een goede plaats schenken in jannat.amin

  wassalaam,

  Hadji jhagroe ashrafie

 3. een

  Een klasse zanger, al zijn liedjes gewoon prachtig. Nog steeds geniet ik iedere dag van zijn liedjes die hij met zoveel talent en liefde heeft gezongen. Een groot verlies voor de pakistanen!
  Gecondoleerd!

 4. Het is een verlies voor alle muziekliefhebbers, en niet alleen voor de Pakistanen.
  P.s. hij was geboren in Hindustan, met de opdeleing van Hindustan, is hij met zijn ouders naar Pakistan gegaan, dit ter info.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.