Makers Agneepath beschuldigd van plagiaat

Ben jij ook helemaal in de ban van de liedjes uit Agneepath en heb je toevallig de film in de bioscoop gezien, dan is je een ding vast en zeker opgevallen. Het prachtige nummer Oh Saiyyan kwam niet terug in de film. Het schijnt dat een lokale rechtbank vorige week een gerechtelijk bevel uitgegeven tegen de release van het nummer.

Waarom? Een ingenieur, genaamd Aditya Salankar, had een aanklacht ingediend waarin hij beweerde dat het nummer door hem is geschreven en gezongen.

De rechter besloot per direct dat het nummer op geen enkele wijze, op CD of in de film, mag verschijnen totdat het productiebedrijf Dharma Productions voor de rechter verschijnt voor een kort geding.

Zij kwam tot deze beslissing nadat zij een opvallende gelijkenis merkte tussen de teksten gecomponeerd door Salankar en die van de filmmaker. En Salankar heeft in maart 2009 een copyright-certificaat ontvangen voor de rechten van het nummer. Hij heeft het lied later in zijn eigen stem opgenomen, aldus de rechtbank.

Welke gevolgen dit voor het productiebedrijf met zich meebrengt en wat zij erover te zeggen hebben, hoor je binnenkort.

10 REACTIES

 1. Heeft iemand de film gezien??????Hoe is het?????Is het de moeite waard????Ik ben nameliojk een grote fan van Hrithik, dus ik zou graag willen weten wat jullie van die film vinden.

 2. ik vond die flim niet zo leuk omdat ik weet die flim van amitabh is 100 keer beter en ze hebben dat nageaap

 3. Nou het is heeel anders dan de oude agneepath
  Ik heb die film gisteren gezien het is een hele goede film
  ik raad het iedereen aan om die film te gaan kijken !

 4. Beste mensen,

  Ik vond het een super film. Beter als don2. Natuurlijk was Agneepath van Big B beter maar deze is ook heel erg goed in mekaar gezet.

 5. Sema je kan em zien in grote bioscopen zoalsin paté in rotterdam enzo en ik heb em op dvd gekocht. Ik durf te wedden dat als je een surinaamse of hindoestaanse winkel ziet die dvd’s verkoopt dat je Agneepath dan vind alle films die op 1 dag uitkomen en dan moet je zelf 2 dagen wachten en dan kan je em op dvd krijgen 😉

 6. SHARUKH KHAN EN HRITRIK ROSHAN MAKEN REMAKE VAN AMITABH BACHCHAN DON AGNEEPATH SUKELAARS. BIG B IS DE BEST VAN BOLLYWOOD THE LEGEND

 7. Kaalia we weten allemaal dat Big B een superster is maar Hrithik en Sharukh khan zijn ook Toppers.
  Don 2 was echt een leuke film en Agneepath ook !!

 8. prachtige film, goede inhoud en leuke settings(liedjes). ik heb genoten van de film. Ik weet niet van anderen maar voor mezelf vond ik deze film beter dan don 2. echt de meoite waard om naar de bios te gaan

 9. Ik heb de film gekregen van iemand, dus ik ga ook kijken.

  En inderdaad iedereen weet, dat BB de enige echte acteur is met zoveel naam bekendheid,. dat neemt niet weg, dat er andere acteurs zijn, die ook goed zijn.
  Zoals BB is er niemand meer, dat is waar. Maar ik ben ook een fan van Hrithik en Salman Khan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.