Safina Barsatie is Miss India Holland 2011

Op zaterdag 26 november vond de jaarlijkse finale van de Miss India Holland verkiezing 2011 plaats. De 18 jarige Safina Barsatie uit Rotterdam heeft de felbegeerde Miss India Holland kroon gewonnen en werd tevens als miss Performance 2011 benoemd. Deze negende editie viel te omschrijven als spannend, gezellig, chique en bloedmooi.

Op 4 september 2011 ging de Miss India Holland verkiezing van start met de voorronde in het Steigenberger Kurhaus Hotel in Scheveningen. Van de 60 kandidaten plaatsten zich er 12 voor de finale. Op zaterdag 26 november werd er in een uitverkochte Eclipse te Rotterdam keihard gestreden om de titel Miss India Holland 2011!

De finale ging om 20:00 van start en duurde tot 23:00 waarna er tot in de late uren flink werd gefeest tijdens de afterparty. De jury bestond uit Advocaat Nanda Baldew, Suniel Sewnarain, Notaris Fazillah Lalmahomed, PvdA lid Peter van Heemst en zijne Koninklijke hoogheid Prins Remiqius Kanagarajah uit Shrilanka. De avond werd aangevuld door optredens van de dansgroep Poparazzi (bekend van het tv-programma Holland’s Got Talent) en zanger Kamal Raja (bekend van hits ‘Teri Chaal’ en “No Clue”).

De opening –en tevens eerste ronde- bestond uit een introductievideo gevolgd door een openingsdans van de 12 kandidaten. Tijdens de tweede ronde, de Talent Round, liet elke kandidaat een podiumuitvoering naar eigen keuze zien. Dit kon bijvoorbeeld dans, zang, een monoloog of toneel zijn. De laatste ronde was de Indian Round; hier presente werden de kandidaten zich in prachtige Indiase kledij. Na lang juryberaad viel eindelijk de beslissing en werd Safina Barsatie uitgeroepen tot Miss India Holland 2011.

Safina liep na de bekendmaking overweldigd en dolblij het podium op waar Miss India Holland 2010, Shareena Dwarka, met trots haar kroon doorgaf. De winnares ontving een uitgebreid prijzenpakket met daarin een indrukwekkende hoofdprijs; deelname aan de Indian Princess International verkiezing die maart 2012 in Mumbai, India zal plaatsvinden.

Na weken van hard trainen, coaching en begeleiding kan worden geconcludeerd dan de kandidaten op 26 november het beste uit zichzelf hebben gehaald en een prachtige finaleavond hebben neergezet.
Naast de Miss India Holland titel zijn er ook subtitels bekend gemaakt:
First Runner-Up Miss India Holland 2011 Roseniedebie Rasiah
Second Runner-Up Miss India Holland 2011 Varisha Lawtan
Miss Charity 2011 Reena Briedjlal
Miss Photogenic 2011 Varisha Lawtan
Miss Symphtaica 2011 Tamarah Clarenbach

7 REACTIES

  1. volgens mij zijn ze allemaal even mooi,maar slects een kan de winnares zijn en kk ik ben eens met je de zoveelste keer gezien

  2. Safina is echt mn voorbeeld, niet een prachtmeid, maar ook niet lelijk.. met een vriend gwn perfect was ik haar maar maja

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.