Katrina Kaif is meest gevaarlijke beroemdheid

Uit een onderzoeksrapport van McAfee blijkt dat Katrina Kaif de ‘meest gevaarlijke’ Indiase beroemdheid is om online naar te speuren. Fans van Kaif hebben een kans van 10% dat zij na een zoekopdracht op een website belanden met malware (schadelijke software). Cybercriminelen maken vaker gebruik van haar naam als keyword om virussen te verspreiden.

“In een gek land als India, waar beroemdheden de status van God bereiken, is het voor cybercriminelen heel lucratief om de namen van populaire figuren te gebruiken als trefwoorden om mensen te lokken naar websites met kwaadaardige software. Het onderzoek van dit jaar laat zien dat filmsterren aan de top staan van de meest gevaarlijke beroemdheden, terwijl sporthelden en politici tot de veiligste behoren”, aldus Venkatasubrahmanyam Krishnapur, McAfee’s senior directeur.

Naast Katrina Kaif staan verder ook Deepika Padukone, Kareena Kapoor, Saif Ali Khan, John Abraham, Priyanka Chopra, Aishwarya Rai Bachchan, Bipasha Basu, Aamir Khan en Shah Rukh Khan in de lijst van meest gevaarlijke beroemdheden genoteerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.