Geen Engels meer voor Akshay

Akshay Kumar zal in de toekomst alleen nog maar Hindi spreken. Dit zei hij tijdens de muziekpresentatie van zijn nieuwste film Desi Boyz. De reden: de acteur voelt zich zeer ongemakkelijk als hij Engels spreekt. Volgens marketingexperts is het echter een truc en volgens journalisten is het gemakzucht. Wat is het nou?

Akshay Kumar: “Ik ben een Desi Boy uit Delhi en ik ben trots op wie ik ben en op mijn roots. Mijn fans houden van mij, omdat ik met ze spreek in hun eigen taal. Ze voelen zich verbonden met mij, omdat ik hen herinner aan hun roots. En daarom heb ik besloten om gewoon mezelf te zijn.”

Terwijl hij zegt dat hij het spreken van de Engelse taal volledig zal opgeven, denken marketingguru’s hier heel anders over. “Het is gewoon weer een goede promotietruc om die film te verkopen. De film heet niet voor niets Desi Boyz. En heel toevallig was dat een van zijn eerste woorden in de eerste zin van zijn reden.”

Maar ook de media is niet overtuigd. Volgens een journalist is het gewoon gemakzucht om zijn slechte Engelse vaardigheid te verbergen. Akshay schijnt namelijk vaak niet te weten hoe hij iets in het Engels moet verwoorden. Maar hij heeft wel het lef om dit toe te geven.

”Ik voel me altijd zeer ongemakkelijk wanneer ik Engels moet spreken. Ik realiseerde mij dat mijn fans van mijn Hindi-dialogen houden. En waarom zou ik moeten spreken in een taal waarin ik mij ongemakkelijk voel? Uiteindelijk is succes dat je je comfortabel voelt en jezelf bent. En dat doe ik bij deze”, aldus Akshay.

Of dit werkelijk een promotiestunt is of dat de acteur serieus is, merken we vanzelf na de release van zijn film Desi Boyz. De acteur is op Twitter in ieder geval nog altijd actief in het Engels.

8 REACTIES

  1. IK BEN HELEMAAL EENS MET DEZE SUPER ACTEUR. WIJ HEBBEN OVER ACTEURS EN ACTRISES UIT INDIA/BOLLYWOOD. WAAROM STEEDS ENGELS. HET ZIJN ALLEN INDIËRS EN OPGEGROEID ALS INDIËRS. MIJN INZIENS DIENEN ZIJ MEER EN MEER HINDI TE SPREKEN, OOK BIJ HUN SHOWS. SOMS KAN HET NIET ANDERS. MAAR IN HUN EIGEN LAND OF ERGENS WAAR MEN TE MAKEN HEEFT MET HUN EIGEN SOORT DIENEN ZIJ GEWOON HINDI TE PRATEN. IK BEN TROTS OP AKSHAY KUMAR. KIJK MAAR NAAR DE SUPER ACTEURS MANOJ KUMAR EN RAJESH KHANNA. WELLICHT IS HET EEN TIP VAN SCHOONPAPA T.O.V. SCHOONZOON AKSHAY. MISSCHIEN KUNNEN DE ANDERE ACTEURS DIT VOORBEELD OVERNEMEN. GAAT WEL OM JE EIGEN TAAL, DAN MOETEN WIJ NIET VERGETEN. WORDT IN DE FILM TEGENWOORDIG OOK STEEDS MEER ENGELS GEPRAAT, WAAROM??? WEES TROTS OP JE EIGEN MOOIE INDIASE CULTUUR EN LAAT ZIEN DAT JE EEN INDIËR BENT EN NIET EEN NEP AMERIKAAN OF ENGELSMAN.

  2. engels is zijn taal niet.
    Waarom moet je engels spreken, als je indiaas ben.
    Die mensen zijn daar gek.
    Overal in India, spreken ze alleen engels ik vind het nep.
    je verloochen je eigen taal.
    Misschien denken ze, dat wanneer ze engels praten ze intelligenter over komen hahaaaaa.

  3. engels en hindi is tog belangrijk in india. het zijn de 2 belangrijkste talen. en zo slecht spreekt hij geen engels

  4. Ik ben helemaal eens met bovenstaande reacties. We zijn allemaal Hindoestanen en ik vind dat we onze taal moeten respecteren en eerbiedigen.

  5. de taal die niet alleen internationaal , m aar gewoon multi internationaal wordt gespsproken, dus overal op de wereld is gewoon hindi , en daar kom je niet onderuit.

    Dus die vent heeft gewoon gelijk.

    Papaji tusi jalti rahoo.

    dddessjjjji

  6. tenslotte je hebt overal op de wereld hindustanen, de chinezen zijn met been inhaal slag bezig, de afrikanen moeten nog komen.

    de rest , kijk wat je kan doen , stelletje …………

  7. Hij moet lkkr zelf weten
    wat ie doet als hij niet meer Engels wilt praten dan doet ie dat niet en als hij het wel wilt dan doet ie dat tis zijn eigen keus

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.