Bollywood acteur Shammi Kapoor overleden

Vanmorgenvroeg is in Mumbai (Bombay) de legendarische Bollywood acteur Shammi Kapoor op de leeftijd van 79 jaar overleden. Kapoor leed aan een nierziekte en werd vorige week opgenomen in het ziekenhuis. Hij behoorde tot de beroemde Kapoor familie van filmmakers en acteurs en was een prominente ster in jaren ’50 en ’60. Shammi Kapoor heeft meer dan 100 films op zijn naam staan.

Ondanks dat hij afkomstig was uit een filmfamilie was Shammi’s intrede in Bollywood in eerste instantie niet succesvol. Hij maakte in 1953 zijn debuut met de film Jeevan Jyoti, maar proefde pas succes met Tumsa Nahin Dekha in 1957. Zijn echte grote succes kwam met de film Junglee uit 1961. Het lied Chahe Koi Mujhe Junglee Kahee… Yahoo! was een enorme hit en tot op e dag van vandaag kent iedereen Shammi Kapoor vanwege de kreet Yahoo!

Shammi luidde de swingende jaren ’60 in met een grote knal en een groot deel van zijn succes was vooral te danken aan de enorme catchy en vrolijke nummers zoals “Suku Suku”, “O Haseena Zulfo wali”, “Aaj Kal Tere Mere Pyar Ke Charche”, “Aaja Aaja Main Hoon Pyar tera ‘, waar hij op zijn best was. Hij kreeg vanwege zijn uiterlijk en danstalent de volgende label van zijn fans: “De Indiase Elvis Presley”.

Andaz, uitgebracht in 1971, was zijn laatste film als een hoofdrolspeler, maar zijn karakterrollen in Vidhata, Hero, Prem Rog werden zeer goed ontvangen.

Shammi Kapoor hield van erg van gadgets en computers en was tot vorig jaar november zelfs actief op de sociale netwerksite Twitter.

De legendarische acteur laat met zijn dood zijn vrouw Neela Devi, en twee kinderen, Aditya Raj Kapoor en Kachan Desai, achter.

Zoon Aditya hoopt dat de fans zullen bidden voor zijn ziel, dat deze in vrede mag rusten. Tevens vertelde hij vanmorgen dat de crematie zijn vader maandagochtend plaatsvindt.

De eerste reacties uit Bollywood op de dood van deze legende:
Priyanka Chopra: Soms kan geen enkele hoeveelheid van vriendelijke woorden compenseren voor een verlies! Bhole baba ki jai Shammi Maharajji .. Hij was onze Guruji .. een groot verlies..

Deepika Padukone: Hij was een inspiratie niet alleen voor zijn stijl en de films die hij deed, maar ook voor de manier hoe hij in het leven stond … we zullen je missen oom Shammi … # RIP

Amitabh Bachchan: Shammi ji … Een heel leven vol optimisme en vrolijke geest, zorgzaam en liefdevol naar alle … Nu opeens stil. De excentrieke en joie de vivre van de filmindustrie is verloren”

Karan Johar: Een van de mooiste en sterkste mannen die ik kende … we zullen je echt missen oom Shammi …. RIP ….

Riteish Deshmukh: RIP Shammi Kapoor-de meest stijlvolle acteur ooit-we houden van jullie en we zullen je missen.

Vishal Dadlani: Dhr Shammi Kapoor, RIP. U danced like nobody was watching”

Taran Adarsh: Mijn oprechte deelneming aan de familie van Shammi Kapoorji. Moge allen de kracht hebben om om te gaan met het verdriet. Moge zijn ziel in vrede rusten.

27 REACTIES

  1. […] post by Administrator Posted on Sunday, August 14th, 2011 and is filed under Uncategorized. You can follow any […]

  2. A great loss of a spiritual father and a lifestyleguru to the world.
    Personally I was always fascinated by him as an example how to live and survive in a troubled world full of crisis. Condoleances to everybody and may his soul rest in peace forevermore. Angely Goerdin fanatic fan of late Shammi Kapoor. Namaskar.

  3. A great loss to the film world. A great actor and wonderful person has gone. My most sincere condolences to the entire Kapoor family!

    Parnam,
    R. Dwarka Chaube

  4. “GIGANTISCH VERLIES EN ALLEN VOOR DE KAPOOR FAMILIE MAAR VOOR DE ALGEHELE INDIASE FILMINDUSTRIE. SHAMMIEKAPOOR WAS NET ALS ZIJN OUDERE BROER NIET TE EVENAREN, DOOR GEEN ENKELE ACTEUR”. MIJN OPRECHTE DEELNEMING. JAMMER JAMMER JAMMER.

  5. Moge onze lieve HEER zo’n fantastische acteur hem omhelzend / omarmen vergezellen in het hiernamaals.
    Ik heb ontzettend genoten van Sammie. Zijn acteertalent ,dansjes, onvergetelijk mooi.
    Door naar z’n films te kijken verdween de boze momenten in je en trok over in vreugde. een gebed waard, beslist op z’n plaats.
    Ik zal zeker vaker z’n films huren.
    Sammi ik houd van je. God blesses.
    All Brazas from the Chandoe’s

  6. Ik ben sowieso een grote Fan van Mohd Rafi, maar door de optredens van Shami Kapoor ben ik een ook een grote Fan geworden. Een ding is zeker, z’n acteur zien wij niet meer, z’n acteur komt een keer in 100 jaar voor. Ik miste Mohd Rafi al, en nu dit. Jammer, Jammer, Jammer. Ik heb ontzettend genoten van Shammi.

  7. we wishes the kapoor family the best with the lost of the legend shammi kapoor

    a great actor is past away

    R.I.P

  8. Rust zacht Sir SHAMMIE KAPOOR
    WE ZULLEN UW HEEL ERG MISSEN
    MET UW LACHT EN SMAIL
    met uw mooie OGEN
    GOD HEEF GEGEVEN EN GOD HEEF GENOMEN
    HEEL VEEL STERKTE FAM KAPOOR

  9. Shammi kapoor heeft in de jaren 60 en 70 Bollywood een ander dimensie gegeven met zijn dansliederen van mohammed rafi. Niemand kon hem evenaren. Daarom werd hij de elvis van India genoemd. Hij was ook een van de knapste mannen van Bollywood. Ik zal je missen Shammi ji. Tumsa jaisa actor maine nahin dekha.
    Yahoo

  10. Shammi kapoor heeft in de jaren 60 en 70 Bollywood een ander dimensie gegeven met zijn dansliederen van mohammed rafi. Niemand kon hem evenaren. Daarom werd hij de elvis van India genoemd. Hij was ook een van de knapste mannen van Bollywood. Ik zal je missen Shammi ji. Yahoo

  11. Shammi oh my gosh
    I can’t believe it!
    I wish the kapoor family all the best.
    I will never forget your smile
    I will never forget your acting
    I will miss you yaar 🙁
    God gave, and god take.
    It was youre time.
    For always in our heart! <3
    Rest in Peace Shammi Kapoor
    R.i.P 🙁

  12. o,wat erg zielig mijn broer was echt een fan van hem,hij heeft in die tijd met bijna alle acrtices een rol gekregen een goede acteur in zijn tijd die zeker niet terug stribbelde voor gekke grappige rollen,en heeft veel prachtige liedjes mogen acteuren,ik vind het jammer.

  13. RUST ZACHT

    IK LUISTER ALTYD NAAR UW PRACHTIGE MUZIEK ,WE ZULLEN ALTYD U IN GEDACHTEN HOUDEN .

    HEEL VEEL STERKTE AAN DE BOLLYWOOD ACTEURS ,EN OOK AAN DE FAM KAPOOR

  14. RUST ZACHT

    IK LUISTER ALTYD NAAR UW PRACHTIGE MUZIEK ,WE ZULLEN ALTYD U IN GEDACHTEN HOUDEN .

    HEEL VEEL STERKTE AAN DE BOLLYWOOD ACTEURS ,EN OOK AAN DE FAM KAPOOR

    ASNA NANHOE

  15. RUST ZACHT SHAMMIE KAPOOR

    CONDOLEERD AAN ALLE FAMILIE LEDEN EN ACTEURS ,EN FANS ,SHAMMIE JIJ

    BLIJFT ALTIJD IN ONZE HART RUST ZACHT,. ANAND &LILIAN HEMRADJ.

  16. Shammieji,

    Het was even slikken om Uw heengaan te horen.

    Moge U ziel door God u met een grote omhelzing zijn ontvangen.

    Ik heb eens persoonlijk van U een lieve mail mogen ontvangen. Dat vond ik erg sympathiek van een grote ster zonder sterallures.

    Bedankt voor alle mooie nagedachtenis in de vorm van films.

    Moge Uw ziel rusten.

    Sanjana

  17. is wel heeeeeeeeeeeeel erg maarrrrrrrrrrrrrrrr de dood is een heel erg iets ,daarom moeten mensen goed elkaar leven meer is er

  18. Eindelijk opgerot!! Een groter na-aper heeft men in india niet gekend.leven met zwaarlijvigheid en ziekte mag hij de dood dankbaar zijn.

  19. Shammi-ji was één van mooiste mannen van bollywood cinema en ook een geweldig groot acteur.

    Ik hou van zijn film en van al de mooi songs.

    Rest in peace mister shammi-ji

  20. Shammi-ji was één van mooiste mannen van bollywood cinema en ook een geweldig groot acteur.

    Ik hou van zijn film en van al de mooie songs.

    Rest in peace mister shammi-ji

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.