“90 procent van wat mensen zeggen over de islam is een mythe”

“Negentig procent van wat mensen zeggen over de islam is een mythe. Dat zegt Arshad Warsi. Hij is van mening dat er te veel misvattingen bestaan over de islam. Volgens Arshad is de Islam een zeer mooie religie, maar wordt het slecht geïnterpreteerd. “Koran (Quaran) betekent een boek om te lezen. Het claimt geen heilig boek te zijn.”

Hij zegt: “Negentig procent van wat mensen zeggen over de islam is een mythe. Mensen zeggen dat je in de islam een ??echtscheiding kan krijgen door gewoon drie keer het woord Talaaq (scheiding) te zeggen. Dat is onzin. Het is namelijk niet zo dat als je dat woord drie keer zegt het huwelijk ineens voorbij is.”

Het scheidingsproces gaat anders volgens Arshad. “Je gaat naar de rechter. Daar zeg je 1 keer Talaaq. Dan moet je nog een maand samenleven met je vrouw…. dan ga je terug naar de rechter en zegt het woord opnieuw. En opnieuw blijf je een maand bij elkaar. Als je problemen dan niet zijn opgelost, dan ga je opnieuw naar de rechter en herhaalt het woord Talaaq. Dat is hoe het werkt. Maar ook na de scheiding wordt verwacht dat je als man zorgt voor je vrouw.” Volgens Warsi wordt ook het concept van vier huwelijken verkeerd geïnterpreteerd. “Het is niet zo dat je zomaar kan trouwen met vier vrouwen. Je kunt niet opnieuw trouwen zonder de toestemming van je eerste vrouw.”

Arshad zegt dat, ondanks hij wel in God gelooft, hij zelf geen zeer religieus persoon is . “Ik ben niet religieus. Ik geloof niet in rituelen, maar ik ben geen atheïst. Ik geloof in God. Ik geloof dat er een hogere macht is en dat alle religies slechts verschillende wegen zijn om die hogere macht te bereiken. Maar die wegen zijn gemaakt door mensen die ik niet graag mag.”

14 REACTIES

 1. Als eerst muslim is de mooiste geloof dat er is.

  je hoort ook van andere(of zien ook) dat als je een geloof hebt en je veranderd van geloof dat het dan altijd is dat je van die geloof naar de moslim gaat.
  Vandaar ik vind het een prachtig en sterk geloof.
  Am proud that i’m muslim 🙂

 2. Im also proud of the islam.. het is een zeer mooi geloof en het is een ontdekking naar je zelf in het geloof ,jammer dat mensen het verkeerd uitdrukken….

 3. Daarom zijn de landen waar islam heerst achtergesteld. Kom niet zeggen Dubai niet. Zonder olie was het ook niks. Alles is daar door de kennis het atheïstische/christelijke westen – waar vele islamieten naar toe willen- gebouwd. Dit geldt ook in enige mate voor het hindoeïsme. Zie het platteland in India. In de grote steden heerst meer en meer de westerse moraal. Geloof heeft minder invloed op het dagelijks leven daar. Weg met alle geloven/sprookjes. Het boek van gebroeders Grimm dat is pas een heilig boek.

 4. Islam betekend vrede. Dit zeg al genoeg.
  Als mensen niet de Quran hebben gelezen of het niet goed hebben begrepen krijg je verkeerde uitspraken.
  Laatst heb ik een autobiografie over de Profeet Mohammed gelezen. Ik heb letterlijk tranen gekregen in mijn ogen. Zo mooi , liefdevol, kennis, prachtig….

 5. je hoort ook van andere(of zien ook) dat als je een geloof hebt en je veranderd van geloof dat het dan altijd is dat je van die geloof naar de moslim gaat.

  looooooooooooooooooooool

 6. een keer las ik of hoorde ik dat de profeet met een meisje van 9 jaar getrouwd was is er daar iets bekend of het waar is?de quran heb ik nooit gelezen .

 7. ja klopt onze lieve vriend mohammem viel op kleine meisjes! best wel ziek als je het mij vraagt!

 8. Danuni wat ben jij trouwens een domme kip zeg. Je zegt dat de muslim de beste geloof is. Het is de ISLAM!!!!!! Typisch voor iemand die niet nadenkt wat ze zegt! En islam de beste geloof? ik geloof er niks van! Er zit teveel haat in de islam. Niet-moslims zijn voor de meeste hun vijand en onderwaardig… Triest!!

 9. ALs je niet weet wat de islam inhoud dan vind ik zulke uitspraken echt ontwetendheid.

  Mijn vraag aan de hindoe jongeren: Krishna die was getrouwd met meer dan duizend vrouwen (upanishad). Bovendien ging hij nog vreemd met Radha ( zij was getrouwd met een ander). Bovendien was er een onwijse Slagveld geweest (Mahabharata) bloed vergiet, familie doden… etc. Shiva heeft de hoofd van zijn zoon Ganesha met een speer eraf gehaald ( vanwege zijn boosheid) zo kan ik er meer opnoemen…

  Wat betreft over profeet Mohammed en zijn vrouw Aisha ( leeftijd 9) zoek het op bij Wikipedia en je zult zien wat het antwoord is. Je zult versteld staan want het is totaal anders dan het negatieve van mensen die niet weten wat de Islam inhouden. Zelf ben ik hindoe maar bestudeer vele geloven. Hindoeisme is nogal een verwarrend geloof omdat hierin vele goden en godinnen in voorkomen. Zij hebben allen een taak ( Saraswati: zang, wijsheid, Shiva:vernietiging daarnaast hebben zij een partner (Shiv met parvati, vishnu met lakshmi, Brahma en Saraswati)
  Dan is hier dus geen sprake van GOD. Dit lijkt meer een aanbidding voor geesten. Zelf heb ik vele landen afgereisd op zoek naar antwoorden van verschillende geloven.
  DUs aub doe geen uitspraken van iets wat je niet zeker weet. Neem een abb. bij een bib of zoek het op internet. Of nog beter zoek een kameraad op van een ander geloof en discusseer. Dit heb ik namelijk ook gedaan en zo heb ik veel kennis van verschillende geloven, normen waarden opgedaan.

 10. @Pratiksha

  Je hebt inderdaad gelijk. Je mag je best afvragen of er bepaalde dingen in religie wel zuiver is of niet. Maar dat geeft niemand het recht om iemands religie te beledigen, ongeacht de argumenten. Discusseren mag natuurlijk wel, maar gebruik dan alsjeblieft je hersens. Ik had wel het gevoel dat zo’n nieuwsbericht, domme reacties uitlokt.

  Maar Pratiksha, wat is nou precies je vraag? Sommige verhalen heb ik zelf ook gelezen. Maar ik heb daar verder geen aandacht aan geschonken. Het gaat toch om het goede in je reglie en daaaraan moet je toch het meeste aandacht aan geven? Ik bedoel moet ik soms anders naar mijn religie kijken? Of wou je gewoon simpelweg duidelijk maken dat hindoeisme ook zijn donkere kanten heeft?

 11. @ pratiksha en Sanjay:

  Hindus: toon respect voor ander-gelovigen en OOK moslims! Dat Mohammed met 9 jarig Aisha is getrouwd maakt hem nog geen pedofiel en dat gebeurde bij hindoes ook zovaak vroeger. Sommigen werden zelfs vanaf hun geboorte al getrouwd. Kijk maar naar film met john abraham ‘Water’. Man we moeten toch samen leven en er moet geen verdeelheid komen. :S

  Moslims: Kap is met aangesproken voelen en daar wordt naam ‘Islam’ niet beter van. Dat anderen zo negatief over islam praten, laat ze gewoon en bewijs dat je een goed mens bent! Door zulk agressieve moslims die zich snel aangesproken voelen, groeit de aanhang van Wilders alleen maar!

  ELK religie is goed en er zijn verschillende wegen die naar God leiden en wees een goed mens! Voel je niet aangesproken voelen en toon respect voor IEDER religie! Ook als je niet eens bent, val anderen niet aan! Als je politiek correct en rustig uitlegt over je eigen religie, dan kunnen de misverstandingen voorkomen/rechtgezet worden anders word je niet serieus genomen!

 12. Pratiksha niemand heeft hier slecht bekonkeld over de Islam,jij bent de gene dat de Hindu broeders aanvalt. Ik heb bijna alle gelovigen in mijn familie en ben zelf uit een gezin van twee gelovigen.Ik vind het niet rechtvaardigd dat jij zegt dat de Hindu geloof verwarrend is, ik als ( moslim/Hindu ) hebt heel veel gelezen over de Hindoëisme en de koran.Er is maar één God bij de Hindu’s en dat is Shiva de rest zijn de profeten die als ander gedaante of schepper zijn onstaan.Hoe kom je in God’s naam dat de profeet Krishna met 1000 vrouwen was getrouwt,Krishna was alleen getrouwd met Radha en Roekmani was zijn aanbidster.Zelf heb ik vele landen afgereisd op zoek naar antwoorden van verschillende geloven(jij kan naar alle landen van de wereld gaan en iedere geloof gaat over zijn/haar eigen straatje praten wat betreft het geloof.
  Ik weet veel over Godsdiensten omdat ik geintereseerd bent en lees veel( boeken als: Allah en Eva, boeken als:Onder de gelovigen van V.S.Naipaul)zo kan ik je nog honderden boeken opnoemen mens PRATIKSHA dan krijg jij de rilling,nachtmerie en misselijk.Als U al die boeken wilt lezen kunt u mij gerust vragen geen probleem. Dan hoef jij niet naar alle landen te gaan reizen in deze peper dure tijd voor info over geloof echt zonde van je geld.In WKIPEDIA kan iedereen wat onzin en lariekoek schrijven er wordt nooit gecontroleerd.
  Alle geloven heeft bepaalde dingens dat jij leuk vind maar niemand gaat mij dwingen om iet klakeloos over tenemen daar ben ik te nuchter voor.

  Allah Hafiez,

  Rahat.

 13. waar om moeten we elkaars geloof beledigen ?alleen maar omdat een paar idioten zich niet weten te gedragen in een bepaald geloof.ik ben zelf moslim,en dit soort vooroordelen zullen nooit de wereld uit worden geholpen,waar het uiteindelijk om gaat is heb lief voor elkaar want dat zegt ieder godsdienst.met haat kom je nergens ja weten het allemaal maar geen mens die er aan denkt.wees lief naar elkaar we zijn allemaal mensen.of ?wat heb je in je geloof geleerd?

 14. hallo ik wilde alleen even kwijt dat Krishna was getrouwd met Rukmani en Radha en Mira waren zijn aanbidsters. Het is wel zo geschreven dat hij alle meiden op hen vielen hij was een grote flirt maar deed nooit iets wat niet kan. Hij speelde op zijn fluit en de vrouwen gingen rondom zitten en luisteren. Shiv heeft zijn zoon onthoofd in zijn boosheid is ook zo, alleen hij had zijn zoon nooit gezien. hij wist niet dat dat zijn zoon is. Parvati heeft Ganesh gemaakt uit aarde, nadat Shiv weg was gegaan. en toen hij terug kwam zag hij een ‘onbekende’ jonge man voor zijn huis die hem niet naar binnen liet gaan. geen van beide wisten wie ze waren en Parvati had tegen Ganesh gezegd om niemand binnen te laten want zij was aan het baden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.