Mahesh Bhatt verfilmt The Last Salute

In 2008 gooide een Iraakse journalist, Montasser al-Zaidi, tijdens een persconferentie in Bagdad zijn beide schoenen richting de Amerikaanse president George Bush. De journalist werd wereldberoemd. Filmmaker Mahesh Bhatt bedacht een theaterstuk over het leven van de journalist gebaseerd op het door hem geschreven boek en wil nu het theaterstuk verfilmen.

Het theaterstuk ging vorige week in première in Delhi. Na de positieve feedback besloot Mahesh om het stuk te verfilmen. Mahesh Bhatt: “Het was een vrouw uit het publiek die mij het idee gaf om The Last Salute te verfilmen en te vertonen in Amerika.”

Pooja Bhatt, dochter van Mahesh, zal de film produceren. “Pooja heeft besloten om de verfilming van The Last Salute met een internationale technische crew en cast te produceren. De opnames vinden plaats in Libanon.Ik zal samen met Al-Zaidi werken aan het scenario. Voor de regie wordt gekeken naar een regisseur uit het Midden-Oosten.”

“De film wordt gemaakt in het Arabisch en het Engels met ondertiteling om het te presenteren aan een wereldwijd publiek. We zijn nog op zoek naar een partner om de Indiase versie te produceren”, aldus Bhatt.

Acteur Imran Zahid, die de rol van Al-Zaidi in het theaerstuk speelt, zal dus ook de rol in de film vertolken. Zahid: “De heer Bhatt voelde dat ik de rol moest doen, omdat ik Al-Zaidi al vier maanden aan het observeren ben.”

The Last Salute wordt geproduceerd door Pooja Bhatt in samenwerking met acteur Dino Morea.

4 REACTIES

 1. er staat een fout in de titel. het is tegenwoordige tijd, dus: verfilmt.

  ahesh Bhatt verfilmt The Last Salute

 2. haha,, geweldig was het wanneer mijn iraakse volk al-zaidi de schoen naar die aap gooide 😉

  ben trots op hem.

  *Irakese mensen hebben geen angst.*

 3. irakse mensen hebben geen angst daarom gaan ze allemaal.Ze zijn bij allah , ga jij maar ook dan gek.

  BUSS was de beste president alle tijden
  hij heeft die gaste manieren geleert.

 4. daarom gaan ze allemaal zijn eingen mosliem broeders dood maken zo slim zijn die mosliems

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.