“Een acteur is nooit te jong om te experimenteren”

Neil Nitin Mukesh gelooft niet in de opvatting dat de nieuwe generatie alleen moet verschijnen in de typische ‘masalafilms’.

“Ik ben erin geslaagd om vanaf mijn debuut het publiek interessante cinema te geven. Johnny Gaddaar is geen typische debuutfilm, maar het succes en de complimenten die ik ontving voor mijn rol motiveren mij om beter om mij heen te kijken naar diverse cinema en rollen.”

De oeuvre van de acteur bevat zeker variatie. Of het nu Kabir Khan’s New York; Pradeep Sarkar’s Lafangey Parindey, Madhur Bhandarkar’s Jail of Vishal Bhardwaj’s 7 Khoon Maaf betreft, Neil heeft aangedurfd om iedere keer met een gewaagde rol te komen. Neil is ervan overtuigd dat deze generatie van jonge acteurs, zij het Ranbir Kapoor, Imran Khan, Shahid Kapoor of hijzelf, bereid is om risico’s te nemen en zichzelf en het publiek keer op keer te verrassen met een pakkende performance.

De acteur is van mening dat de oudere generatie met moeite de keuze maakte om in arthouse films of middle-of-the-road films te werken, maar zijn tijdgenoten en hijzelf hebben daar geen moeite mee. Ze acccepteren uitdagingen, hoewel zij eigenlijk net aan hun carrière beginnen… “De mentaliteit van de nieuwe generatie is veranderd. We durven meer risico’s te nemen. Een acteur is nooit te jong om te experimenteren. Terwijl ik een grote fan van de commerciële cinema, ik hou van zang-en dans, voel ik ook continue de drang om te blijven experimenteren met filmmakers, die uit hun comfortzones stappen en een nieuwe dimensie aan hun werk geven. Dat is de reden waarom mijn lijst van favoriete filmmakers een half dozijn National Award-winnende regisseurs omvat.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.