Documentaire over Omi Vaidya wint Publieksprijs in Amerika

Er zijn maar weinig acteurs die kunnen zeggen dat ze hun carrière met een megahit zijn begonnen en dat hun personage een van de hoogtepunten uit de film was. Dat geldt zeker voor Omi Vaidya, die met zijn personage Chatur Ramalingam uit de film 3 Idiots geschiedenis schreef.

Een succesvolle filmcarrière is de wens van iedere acteur. Voor Omi Vaidya kwam het succes vrij snel en uit onverwachte hoek, namelijk Bollywood. En daarover gaat de documentaire Big in Bollywood!

De film ging vorig weekend in première op het Indian Film Festival in Los Angeles en werd zeer goed ontvangen. De documentaire won zelfs de Publieksprijs voor Beste Documentaire.

Omi beschrijft de documentaire als “Een komische en soms oneerbiedige blik van de huidige stand van Bollywood vanuit het perspectief van een buitenstaander.”

Big in Bollywood gaat over de 27-jarige in Amerika geboren Omi Vaidya. Hij is acteur, maar komt met moeite aan goede rollen. Dan krijgt Vaidya op miraculeuze wijze een droomrol aangeboden in de Bollywoodfilm 3 Idiots. Benieuwd naar de wereld genaamd Bollywood, vliegen vier vrienden van Vaidya met camera’s met hem naar Mumbai om zijn grote debuut vast te leggen.

Binnen een week na de release, schrijft 3 Idiots box office geschiedenis en wordt de meest succesvolle Indiase film in de geschiedenis. Dat niet alleen. Vaidya is een megaster. Maar het zijn van een nationale sensatie betekent nog niet dat alles glitter en glamour is. Naast de taalbarrière, worstelt Vaidya met de druk van zijn nieuw verworven roem en de voortzetting van zijn carrière. Tegelijkertijd probeert hij een gezond huwelijk en leven in Los Angeles te handhaven. Big in Bollywood is een film over wat het is om succesvol te zijn in de show business, gezien door de ogen van Vaidya’s beste vrienden Omi’s, die getuige zijn van een transformatie waar je niet van durft te dromen.

2 REACTIES

  1. hij was inderdaad heel goed in die film

    dit had ik niet verwacht om eerlijk te zijn

    maar hij verdient het wel

  2. Jah, wie kan die scene nou vergeten van “balatkaar pe balatkaar….” echt masterlijk.
    Maar vond hem ook wel goed in dil toh baccha hai ji.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.