Dear friend Hitler vertelt over kracht geweldloosheid

De film Dear Friend Hitler is geen pro-Hitler film zoals de titel doet vermoeden. In de film wordt de nadruk zelfs gelegd op geweldloosheid.

Dear Friend Hitler is gebaseerd op de brieven geschreven door Gandhi aan Adolf Hitler waarin hij de voormalige nazi-dictator aanspreekt met ‘ Dear Friend’.

Volgens schrijver-acteur Nalin Singh komt in de film vrij duidelijk naar voren hoe Mahatma Gandhi’s ideologie van geweldloosheid helpt bij het winnen van een gevecht.

“De film zet de twee historische persoonlijkheden – Mahatma Gandhi en Adolf Hitler – recht tegenover elkaar en laat zien hoe deze twee leiders hun respectieve ideologieën volgen om problemen van hun land op te lossen. Hitler gebruikte geweld, terwijl Gandhi geloofde in geweldloosheid. De film toont het verschil tussen de ideologieën van Gandhi en Hitler en laat de superioriteit van het Gandhisme over het Nazisme zien,” aldus Singh.

Na de succesvolle vertoning van de film op het Filmfestival van Berlijn in februari van dit jaar, wordt de film op 11 mei vertoond op het Filmfestival van Cannes.

De film staat gepland voor een wereldwijd release in mei-juni.

5 REACTIES

 1. HEE DIT IS GEWELDIG,

  LAATDE WERELD ZIEN, HOE WIJ DENKEN EN HOE WE IN WERKELIJKHEID IN ELKAAR ZITTEN, GEWELDLOOSHEID OF TE WEL AHINSA , DAT IS DE BOODSCHAP.

  DIE VENT hitler HEEFT DE SWASTIKA VAN ONS GESTOLEN EN WAT KRIJG JE VANDAAG DE DAG, DE WERELD IS TEGEN DIE HINDOE TEKEN.

  HET HINDOEISME IS DE EERSTE FILOSOFIE OP AARDE , EN NIEMAND MAG ERAAN KOMEN.

  IK HOOP DAT HETGEEN WAT MENEER N. SINGH GEDAAN HEEFT, DAT DE WERELD EENS EEN KEER ECHT WAKKER WORDT GESCHUD.

  SUCCES

 2. @ Deshji:
  Wie bedoel je met “Wij”. En Hitler heeft niets gestolen. De svastike is nog steeds eigendom van hem die het toebehoord. Hitler is slechts geïnspireerd door de svastika. De teken van Hitler is het omgekeerde van de svastika, dus de wereld is tegen die “hindoeteken” die jij svastika noemt. Omdat de svastika anders wordt afgebeeld dan de hitler teken. Het hindoeisme is niet het eerste filosofie op aarde, dat is het vedische geloof. Hindoeisme is slechts een teken van “apartheid” wat gecreerd is om verschillende volkeren / gelovigen aan te duiden. Volgens de vedische geloof is iedereen gelijk.

  Wie is deze N. Singh? Je hele laatste zin klopt van geen kant.

  In het vervolg je zelf verdiepen voordat je jezelf voor schut zet op internet.

 3. correct: de wereld is NIET tegen de “hindoeteken” die jij svastika noemt, maar tegen de afbeelding van het hitler teken.

 4. Hindoeisme is een moderner woord dat vroeg in de negentiende eeuw gebruikt werd door de europeanen maar de hindoes gebruiken dit woord niet altijd.zij geven de voorkeur aan sanathan dharm maar het is zonder twijfel een van de oudste godsdiensten ter wereld.

 5. @Deshji,Ik vind het helemaal niet geweldig. Hoewel , ik de film niet gezien heb. Ik vermoed zelf dat deze film gemaakt is vanwege de aanhoudende kritiek in India dat Ghandi een vriend was van Hitler. Let wel , ook het hindoeisme kent haar eigen nationalisme. Ook hindo’s discrimineren onderling op basis van het kaste systeem. Niet alleen in India maar overal waar hindo’s zich gevestigd hebben. Van Nederland, Suriname ,de UK tot in de VS. Ik vind derhalve Ghandi’s ideologie
  doorgaans hypocriet te noemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.