Saif Ali Khan terug naar school

Na Omkara is dit de tweede keer dat de Saif Ali Khan in zijn bijna 20-jarige loopbaan te zien is in een onconventionele rol. De acteur vertolkt namelijk de rol van een onderwijzer in Prakash Jha’s volgende film Aarakshan. En deze rol blijkt alles behalve makkelijk.

Voor deze rol is het belangrijk om zowel shudh Hindi als Sanskriet te spreken en voor Saif is dat geen makkelijk taak. De 40-jarige acteur verbleef namelijk een groot deel van zijn leven in Engeland. ” Mijn moeder had mij hier al voor gewaarschuwd, maar ik had nooit gedacht dat het zo moeilijk zou zijn,” Dus Saif zat iedere dag als een goede student in zijn kamer om zijn Hindi bij te spijkeren.

“Iedereen weet dat Prakashji van zijn acteurs verlangd dat zij bekend zijn met ‘shudh’ Hindi. Kijk maar naar Amitji (Amitabh Bachchan) en Manoj Bajpai. Zij hebben er duidelijk geen problemen mee” zegt Saif, die voor het eerst samenwerkt met Jha.

Het leren van Hindi werd nog makkelijker dankzij advies van niemand minder dan Amitabh Bachchan. “Amitji stelde voor dat ik mijn dialogen elk moment van de dag moest herhalen en het maakte niet uit waar ik mij bevond op dat moment.. op het toilet, in de douche, op de sportschool, tijdens een wandeling en alle andere momenten op de dag….noem het maar op…en het werkte! Hij is altijd een inspiratie en iedere schrijver mag trots zijn op de manier waarop Amitji zijn dialogen uitspreekt”, aldus Saif.

De 40-jarige acteur heeft nu veel meer waardering voor het Hindi als taal dan ooit tevoren. “De taal is zo rijk en machtig, zeker sterker dan het Engels. En ik ben blij dat ik deze prachtige mogelijkheid heb gehad om de taal beter te leren spreken dankzij de samenwerking met geweldige mensen zoals Prakashji en Amitji.”

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.