Bollywood hoeft buitenlands publiek niet te imponeren

Saif Ali Khan is van mening dat Bollywood niet tegemoet hoeft te komen aan de wensen van de Westerse wereld. ” We zijn zelfvoorzienend”, aldus de acteur.

De meeste Bollywood producenten willen een product afleveren waar ook het Westerse publiek van kan genieten, zogenaamde globaal geaccepteerde films. Saif vindt de groei en acceptatie van Bollywood over de hele wereld geweldig, maar is van mening dat Bollywood zijn eigen identiteit moet behouden. “Het is geweldig dat we zoveel verschillende soorten films maken, maar het eigen Indiase publiek is wereldwijd zo massaal, dat we niet tegemoet hoeven te komen aan het overige publiek. We zijn zelfvoorzienend. We hebben een andere smaak dan het Westerse publiek. Wij kunnen een film ook in Amerikaanse stijl gieten, maar wij als een publiek vinden het te droog.

Met zijn eigen productiebedrijf Illuminati Films richt de 40-jarige acteur zich op het Indiase publiek wereldwijd. “Al mijn films zijn gericht op het Indiase publiek. We zijn nu bezig met de opnames van Agent Vinod. Het is een actiethriller over een spion. Mijn doel is om het Indiase publiek wereldwijd aan te spreken met deze film, maar de regisseur Sriram is van mening dat deze film ook een Westers publiek kan dienen.”

Volgend jaar zit Saif alweer 20 jaar in het vak en volgens hem moet het beste nog komen. “Ik wil graag een bijdrage leveren door verschillende genres uit te proberen en iets toe te voegen aan de filmindustrie. En dit kan door een poging te doen om goede films te produceren en te acteren in films die entertainend zijn en films die je aan het denken zetten.”

8 REACTIES

  1. Ahhhhhh. wat is hij toch een schatjeeee. hij heeft helemaal gelijk. en ik ben benieuwd naar zijn nieuwe film!
    Muaahhh big hug and loveeee u!!!!!!!!

  2. Ik heb het volledig eens met Saïf !
    Bollywood is beetje bij beetje een trieste kopie aan het worde van Hollywood !

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.