Aarya Babbar als terrorist Kasab

Eén van de eerste commerciele films waarin het onderwerp terrorisme onder de aandacht werd gebracht was Dil se. De laatste jaren zien we een toename aan films die de verschillende aanslagen op Indiaas grondgebied op verschillende manier bespreken, zoals Aamir, A Wednesday, Kurbaan, Mumbai Meri Jaan en Black & White.

Maar nu gaat Bollywood één stapje verder en volgt het leven van een terrorist en niet zomaar één, maar de enige overlevende terrorist van de vreselijke terroristische aanslag van 26-11-2008.
Acteur Aarya Babbar stapt in de schoenen van terrorist Ajmal Kasab in een film gebaseerd op vreselijke terroristische aanval dat bekend staat als  26/11. De film is getiteld Kuch Log en wordt geregisseerd door Shuja Ali. Babbar kreeg de rol van Kasab, omdat hij de talen Urdu en Hindi tot in de puntjes uitstekend beheerst. En naar verluidt ook vanwege zijn Afghaans / Midden-Oosten uiterlijk. “Je kunt zeggen dat ik een sterke Afghaanse uitstraling heb”, aldus de acteur.

Babbar’s vader, acteur en politicus Raj Babbar,  had de filmmakers nadrukkelijk verzocht om het personage van Aarya zo lang mogelijk geheim te houden. Maar wanneer er eenmaal een lek is, dan is het nieuws niet meer te stoppen. Journalisten hoorden het verhaal en gingen op onderzoek uit.

Aarya wilde zelf niet veel kwijt over de rol. “Nou, ik speel een personage geïnspireerd door Kasab.” Maar wanneer verder wordt gevraagd naar het personage onthult Babbar dat het personage geheel gebaseerd is op Kasab. “Nou, ja. Het is wat je zegt. Maar ik praat liever niet te veel over de film en mijn karakter.”

Ter voorbereiding zou een ontmoeting met de terrorist perfect zijn, maar Babbar vertelt dat dat natuurlijk onmogelijk is. “Ter voorbereiding heb ik wel een boek lezen over Kasab. Ik heb ook  rigoureuze training geweerschieten gevolgd.”
Aarya is blij met de rol en het is waarschijnlijk de meest uitdagende rol van zijn carrière. “Het is geen prettige gebeurtenis om te herbeleven. Maar ik ben blij met een dergelijke uitdagende rol, “voegde de acteur eraan toe.

Wie is Kasab?
Kasab is de enige overlevende terrorist van de aanslagen van 26/11/2008. Bij de aanslagen vielen zeker 174 doden en ongeveer 308 gewonden, voor het merendeel Indiërs maar ook enkele tientallen personen uit andere, vooral westerse landen.

Doelwitten waren onder andere: 

 • twee vijf-sterrenhotels: Taj Mahal Palace & Tower en de Oberoi Trident
 • het restaurant Leopold Café
 • het treinstation Chhatrapati Shivaji Terminus
 • politiebureau
 • het ziekenhuis Cama Hospital
 • Mumbai Chabad House

De aanslagen werden door tien à vijfentwintig, vermoedelijk uit Pakistan afkomstige, islamitische terroristen uitgevoerd. Volgens de enige overlevende terrorist was het plan geweest ‘een Indiaas 9/11 tot stand te brengen.

Kasab ontving recentelijk de doodstraf. Hij werd schuldig bevonden van 80 strafbare feiten, waaronder het voeren van een oorlog tegen een natie. Dat alleen al wordt bestraft met de doodstraf.

5 REACTIES

 1. Er gaat veel ophef ontstaan om deze film. Want het zit nog allemaal vers in de geheugen van de mensen.

  Ik vind het persoonlijk vreselijk dat ze nu al een film over gaan maken. Ik bedoel, denk aan de mensen die het van dichtbij hebben meegemaakt en wacht gewoon nog een aantal jaren.
  Kom op zeg…

 2. Alsof er niet genoeg ellende is op de wereld.
  Doe maar veel onrust zaaien tussen Paki’s en Indiers.
  Daar wordt de werled alleen maar beter van.

 3. Altijd als over terroristen word gesproken halen ze Afghanistan erbij,

  En naar verluidt ook vanwege zijn Afghaans / Midden-Oosten uiterlijk. “Je kunt zeggen dat ik een sterke Afghaanse uitstraling heb”, aldus de acteur.

  Die terroristen waren pakies, zeg dan dat je paki uitstraling hebt.

  Debiel dat je bent.

 4. @ Khan
  Je vergist je.
  Terroristen horen nergens bij ze hebben geen geloof geen cultuur. al zeggen zij zelf van wel. ik vind dat ze nergens bij horen.
  en al hebben ze een cultuur dan kun je ze in elke cultuur wel tegen komen. dus niet alleen in de pakistaanse cultuur. maja

  ik vind ook dat ze zo’n film niet moeten maken. wat shakoen al zegt er is al genoeg ellende op de wereld door zo’n film wordt het er niet beter op.

 5. Ik vind het echt belachelijk dat Bollywood steeds vaker de moslim in het slecht daglicht stelt. Het zijn altijd de Paki`s of Afghanen die de zogenaamde alleen maar Vreedzame hindoeIndiers willen Doden.

  Terwijl er altijd een goede relatie tussen hindoe en muslim is geweest.
  Ik baal daar dus echt van. Eigenlijk moeten ze eens Naar Suriname gaan en beetje sweet Lobie proeven (ik ben geen Su hoor?).
  Maar een voorbeeld dat een Paki ( Ik) degelijk met een Hindoestaan samengaat.

  Ik mis the good old Bollywood movies.

  Verder wel een knappe terrorist die Aarya.

  Bollywood is goed in liefdesfilms maken en niet die domme oorlogsfilms ik hoef die film niet te zien.

  Ik kijk alleen maar naar die love stories

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.