“Eén dag is niet genoeg voor vrouwen in India”

Vandaag, 8 maart 2011 is het honderd jaar geleden dat de eerste Internationale Vrouwendag werd gehouden. In het begin was de verbetering van vrouwenrechten, vooral het vrouwenkiesrecht, het doel.

Tegenwoordig wordt vrouwendag vaak georganiseerd rond een speciaal thema zoals ’tegen geweld’ of ‘gelijke behandeling’. Maar volgens actrice Gul Panag is dat allang niet meer de gedachte die schuilgaat achter deze dag. 
Terwijl overal ter wereld vrouwen zich klaarmaken om in de schijnwerpers te worden gezet en verwend te worden uit actrice Gul Panag haar teleurstelling over de behandeling van de vrouw in India en pleit voor meer vrouwendag.

“Internationale vrouwendag gaat niet meer over de vrouw. Ook vandaag komen bedrijven op de proppen met producten en diensten, de beste en meest verleidelijke aanbiedingen. Ik twijfel niet aan de gedachte achter Internationale vrouwendag, maar ook deze dag is uitgegroeid tot een commercieel gebeuren. Commercialisering is het doel.”

Op Twitter besprak de actrice de hype die de afgelopen jaren is ontstaan rond het “thema Vrouwendag” met fans en vrienden. “Internationale vrouwendag is vandaag de dag niets meer dan een merknaam.”

Gul Panag staat bekend om haar sterke mening wanneer het kwesties met betrekking tot vrouwen betreft. En hoewel ze graag vrouwendag wil vieren zegt Gul teleurgesteld te zijn over het feit dat er ook in de 21e eeuw nog altijd zoveel geweld, zoals vermoorden van meisjes bij geboorte, bruidsschat en verkrachting, plaatsvindt tegen vrouwen in India. “Waarschijnlijk zijn er voor de vrouwen in India, hun toestand kennende, nog veel meer vrouwendagen in een jaar nodig voordat er enige verbetering te zien is.”

2 REACTIES

  1. Ik ben het helemaal met Gul eeens een dag is niet genoeg. Ik denk dat het een hele tijd gaat duren voordat alle vrouwen even gelijk worden behandelt. Mannen moeten er ook iets aan doen zoals niet slaan,misbruiken of gelijk behandelen !!! Dat zal heeel erg gunstig zijn!

    PS He boys niet denken dat ik tegen jullie benn ofzo maar er zijn mannan/jongens die vrouwen als niks zien.
    Maar dat betekend niet dat aale mannan/jongens zo zijn heel veel zijn super lief :p (vat het niet slecht op)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.