Raj Kapoor Film Festival op IIFA

Tijdens de 12e editie van de International Indian Film Academy (IIFA) Awards brengt IIFA een speciaal eerbetoon aan één van de grootste en meest invloedrijke filmmakers uit India, Raj Kapoor.

Het IIFA weekend wordt dit jaar gehouden in Toronto en de activiteiten worden van 23 tot 25 juni verdeeld georganiseerd in de steden Toronto, Brampton, Mississauga en Markham.

Actrice Kareena Kapoor is blij met de speciale aandacht voor haar grootvader. “Ik ben al 12 jaar verbonden met IIFA en de laatste vier jaar heb ik achtereenvolgens mogen optreden tijdens de awarduitreikingen. Maar dit jaar wordt het ook voor mij een speciaal jaar omdat IIFA en Wizcraft terugblikken op de carriere van Raj Kapoor”, aldus Kareena. Volgens Kareena voelt het bijzonder en emotioneel. “Ik ben hier erg enthousiast over, niet alleen omdat Raj Kapoor mijn grootvader was, maar ook omdat hij één van de mensen is die Hindi cinema heeft gedefinieerd.” 

Filmmaker Karan Johar, tevens adviserend bestuurslid van IIFA, zegt dat de terugblik op de carrière van Raj Kapoor wordt georganiseerd in samenwerking met het Toronto International Film Festival (TIFF).”TIFF is een geweldig platform dat Hollywood en wereldcinema al vele jaren steunt. Onlangs is de samenwerking met de Hindi cinema enorm gegroeid en nu brengt het TIFF de man uit het gouden tijdperk, Raj Kapoor, op de voorgrond van de Hollywood-industrie. Het is een geweldig idee en dat wordt uiteraard ondersteund door IIFA, ” aldus Karan.

Naast dit filmfestival zal dit drie-daags evenement uiteraard ook andere evenementen organiseren zoals de wereldpremière van een aantal Bollywoodfilms, de IIFA Awards Gala, een modeshow en andere interactieve evenementen.

12 REACTIES

 1. Dit had allang moeten gebeuren. Echt uniek!!!
  De grootste grootmeester, uit India’s film Insutrie, allertijden.
  Onvervangbaar is deze SUPER SUPER held. Op elk gebied. Geen acteur
  die hem kan nadoen. Of het om acteren gaat en een film in elkaar
  schroeven. Grandioos!!!!!!!!!!!!!

 2. Beste acteur die er geleeft heeft.

  Ze moesten dit festival houden toen IIFA in Nederland werd gehouden.
  Zou ik zeker gaan.

 3. Ik heb liever Guru Dutt. Alle Hindifilm liefhebbers moeten Aar Paar zien uit 1954, met het prachtige ‘babuji dhire chalna’ en Mrs. en Mr.55 uit 1955. Guru Dutt, daar hebben ze het nooit over.Da’s dan weer een jammerverhaal.

 4. Ze moesten dit festival houden toen IIFA in Nederland werd gehouden.
  Zou ik zeker gaan.

  ahhahaah dombo wat zeg je nou? je lult lariekoek, want je zegt immers: ze moesten iffa houden iffa in Nederland werd gehouden. oh mijn god wat ben jij toch achterlijk, echt diep triest!!

 5. Ramu jij hebt volkomend gelijk Rajkapoor djie was een actor,directer,producer,writer en wat velen niet weten was hij ook assistent music directer.Echt waar Raj djie was,is en blijft een living legend.Hij heeft 18 films met Nargis djie gespeeld waarvan ik 11 hebt gezien en neemt van mij aan allemaal stuk voor stuk hit films.

  Allah Hafiez

  Rahat

 6. @ Rani (my best friend these days) ahumm ahumm…

  Zeg, ben je soms de “donkere” variant (ik ga ervan uit dat je donker haar hebt) van een “blontje”?! Of doe je alsof?! Dat lijkt me nogal moeilijk…

  Maar kijk eens naar de titel. Ik citeer “Raj Kapoor FESTIVAL op iifa”
  Probeer eens dit gegeven op mijn comment nu toe te passen?! Wat krijg je dan?!

  Maar goed, ik denk dat ik zo wel duidelijk ben. En next time, voordat je iemand achterlijk of triest noemt, ga goed lezen! Misschien moet je langs bij de opticien. Ik zeg het maar…

 7. Hi guys!

  Het is niet dat ik dat expres doe maar vind het gewoon veel te cool dat iedereen erop in gaat XD dat is humor voor alle mensen die dit lezen XD ja joh rajivie fijne vriend van me, jij benr de enige met wie ik discuzzie’s kan voeren. Enne ja ik weet dat ik discussie met twee keer een z heb geschreven, hoef je niet te verbeteren…

  Fijne dag verder!

 8. Rani tog…

  Deze site is nou eenmaal bedoeld om discussies te voeren.
  Vind het ook wel leuk hoor. En vooral als meerdere mensen erop reageren. You know…

  Greats,

  Rajiv

 9. alweeeeeer?! jeeez we know already!! wanneer gaan we nou ophouden in het verleden te leven…..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.