Bipasha Basu beschuldigd van kinderarbeid

Actrice Bipasha Basu is beschuldigd van kinderarbeid nadat zij op Twitter een foto plaatste van twee meisjes die gebukt zitten om de veters van haar schoenen te strikken. Haar volgers reageerden vol verontwaardiging op de foto.

 Bipasha twitterde: ”Ik moet echt mijn veters leren strikken! Ik schaam me dat ik het niet kan! Ik heb gewoon geen geduld .. grrrrr! Maar, ik ben niet verwend! Ik zal het binnenkort leren,” en daarbij plaatste ze de bovenstaande foto.

De tweet verspreide zich als een vuur en voordat Bipasha het wist werd ze beschuldigd van kinderarbeid. ”Bipasha moet gearresteerd worden voor deze daad. Dan pas zullen filmstudio’s  kinderarbeid niet toestaan”, schreef één van haar volgers. “Schandelijk hoor Bips – Ik kan niet geloven dat je zo dom bent om deze foto op Twitter te zetten!”, reageerde een ander.

De velen reacties zorgde ervoor dat de actrice razendsnel de tweet wiste, maar ze vergat hierbij om de foto te wissen. Het mocht niet baten, want de media hadden al lucht gekregen van de dubieuze foto.

Bipasha verklaarde later met een tweet: “De mensen op de foto zijn een vriendin en een zusje. Wij helpen elkaar vaker met dit soort dingen! Het spijt mij als ik iemands gevoelens hiermee heb gekwetst!”

Deze opmerking riep eveneens vragen op bij haar volgers. Basu heeft namelijk twee volwassen zusters; Bijoyeeta is getrouwd en heeft een kind en Bidisha studeert in het buitenland.  

Het plaatsen van de foto kan ernstige gevolgen hebben voor de actrice. De Indiase wet op kinderarbeid zegt dat overtreders één tot 12 maanden gevangenisstraf kunnen krijgen. Volgens artikel 24 van de Indiase grondwet mag geen enkel kind onder de leeftijd van 14 jaar jaar worden ingezet om te werken.

Een tijdje terug was ook Paris Hilton betrokken bij een soortgelijke situatie toen ze een foto op Twitter plaatste waarop te zien was hoe een jong meisje haar benen masseerde. Nadat de foto een furore had veroorzaakt verontschuldigde ze zich.

Bipasha vindt het absoluut absurd dat een foto die gemaakt is in goede humor gelabeld wordt als kinderarbeid. Volgens haar waren de laarzen moeilijk paar om alleen te doen en dus besloten een vriendin en een zusje mee te helpen. “De foto is bij mij thuis genomen.  Ik vond het er verdomd grappig uitzien toen ze mij besloten te helpen en nam de foto als een grap! Helpen wij meiden elkaar niet met kleding, haar, make-up etc als we ergens naartoe gaan? Is dat iets nieuws? Het is ongelooflijk dat zo’n foto meteen wordt gezien als kinderarbeid. Even voor de duidelijkheid: geen van de meisjes op de foto is nog kind. En ’kinderarbeid’ is een ernstig probleem. Ik zou willen dat degenen die hier een dergelijke furore van hebben gemaakt en onmiddelijke reageerde, eigenlijk werkelijk iets zouden doen tegen kinderarbeid”, aldus de 32-jarige actrice.

10 REACTIES

 1. Weetje als k ook zo een foto zie, dan zou ik ook meteen denken van kinderarbeid weetje..
  Maar omdat zij het heeft gezegd dat het dochter was van zijn zus en een meisje en die zelf willen helpen ,(net zo als ieder meisje die dat doet) ja dan vind ik het niet erg nee.. Maarja zij had het beter een tekst eronder moeten laten zetten ofzo ofhelemaal niet opzetten op twitter.

  (Ik en mijn vriendinnen helpen elkaar ook altijd xD)

 2. Echt onzin vind ik. dus waar ze van beschuldigd is. ik ben geen fan van haar maar als ik zo een foto zou zien zonder die tekst erboven, zou ik denken: aah wat schattig dat die meisjes dr helpen. mensen overdrijven soms echt.

 3. Omg zoooo ergggg :O
  Ze mag indd de gevangenis in.
  en ik geloof echt niet dat het de zusje of vriendin is. ik bedoel sinds wanneer heeft zij een zusje die ze nu pas komt bekennen.
  Shame on her.

 4. Ze heeft toch geen polio, dat ze haar veters niet zelf kan strikken.
  Is ze vergeten, hoe ze naar mumbai kwam, wat ze had en wat ze aan had, waar ze sliep????????????????
  Ze loopt gewoon naast haar schhoenen en ik vind haar niets speciaals hebben. Ik gewoon aandacht trekkerij.

 5. @shakoen jajoh, ze gaat lekker aandacht trekken terwijl ze weet dat het strafbaar is en de gevangenis in kan, maar toch heeft ze het er voor over?. Tuurlijk.

  Dit is allemaal tijdverspilling. Kijk waar de wereld naar toe gaat. Beeetje druk gaan lopen maken om deze foto.
  Het is heus geen kindermishandeling.
  Alsjeblieft zeg.

 6. wajo wajo die mense beschuldige haar om bullshit jonge slaat nergens op
  hebben ze niks anders te doen ofso

 7. ik vind het raar dat ze niet haar eigen veters kan strikken. maar dat betekend niet de de foto te maken heeft met kinderarbeid. sommige mensen maken van een mug een olifant!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.