A.R. Rahman opnieuw op het podium bij Oscaruitreiking

De Mozart van Madras is na twee jaar opnieuw genomineerd voor een Oscar-award. Maar dat niet alleen. Ook dit jaar staat hij weer op het podium om zijn genomineerde nummer ten gehore te brengen.
In 2009 presenteerde de Indiase muziek op een adembenemende manier op het Oscarplatform aan een wereldwijd publiek. In 2011 mag hij zijn magie te herhalen. Een trots moment voor Indiërs over de hele wereld. 

Afgelopen zondag werd door de producenten van de 83e Annual Academy Awards, Bruce Cohen en Don Mischer, alvast aangekondigd wie de artiesten waren die de genomineerde nummers in het Kodak Theatre ten gehore zullen brengen.

Gwyneth Paltrow zal het nummer ‘Coming Home’ uit de film Land Strong presenteren. A.R. Rahman en Florence Welch, van Florence + the Machine, zingen samen ‘If I Rise’ uit de film 127 Hours. Rahman is genomineerd als componist  en Dido en Rollo Armstrong zijn genomineerd voor de lyrics.

Alan Menken is genomineerd voor de muziek van het nummer ‘I See the Light’ van de animatiefilm Tangled. Hij staat samen met Mandy Moore en Zachary Levi op het podium. En Randy Newman zingt het nummer ‘We Belong Together’ van de animatiefilm Toy Story 3.

De Academy Awards worden op zondag 27 februari 2011, in het Kodak Theatre in Hollywood & Highland Center uitgereikt. De uitreiking wordt dan wereldwijd in meer dan 200 landen live uitgezonden.

Het live optreden van A.R. Rahman is zeker één van de redenen om naar de Oscaruitreiking te kijken. Maar het valt nog te zien of hij ook dit jaar het Gouden Beeldje wint.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.