Script Khelein Hum Jee Jaan Sey naar Oscar bibliotheek

De film Khelein Hum Jee Jaan Sey van regisseur Ashutosh Gowarikar sloeg totaal niet aan bij het grote publiek, maar het script wordt binnenkort wel opgenomen in de prestigieuze Oscar bibliotheek.

De bibliotheek van de Academy of Motion Picture en Science heeft gevraagd voor het scenario van de film voor hun vaste collectie in de bibliotheek. Deze is bedoeld als archief en studiemateriaal voor filmmakers, schrijvers, acteurs en studenten over de hele wereld voor hun onderzoek.

Khelein Hum Jee Jaan Sey, met in de hoofdrollen Abhishek Bachchan en Deepika Padukone, is een thriller gebaseerd op het boek Do and Die van auteur Manini Chatterjee. Het verhaal is gebaseerd op de Chittagong Opstand van 1930.

De selectie door de bibliotheek is niet gebaseerd op het succes van een film, maar bij de selectie wordt vooal gelet op artistieke kwaliteiten, origineel scenario met inhoud en de film als geheel.

De scenario’s van Bollywood films als Rock On!, Raajneeti en Action Replayy zijn de films die recent een plek hebben gekregen in de Oscar-bibliotheek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.