‘Wat Bollywood doet met Hindoestanen’

Wat Bollywood doet met Hindoestanen“Bollywood is meer dan entertainment. Eerbied voor ouderen, huwelijkstrouw, vaderschap, moederschap, vriendschap, liefde en dood: al onze ideeën over het leven zijn beïnvloed door de films uit India – zelfs de reden waarom wij Suriname verlieten en naar Nederland kwamen!” Aldus schrijver Anil Ramdas. Met filmfragmenten legt Ramdas uit hoe je naar Bollywoodfilms moet kijken, hoe de boodschappen kunnen worden ontcijferd en waarom de verborgen codes zo’n invloed hebben.

Wil je weten hoe Bollywood werkt en waarom het veel meer is dan ontspanning en vertier? Kom naar deze Bollywood-vertelling die voor televisie wordt opgenomen op vrijdag 11 februari om 19.30 uur. Inloop vanaf 19.00 uur in het Tropentheater – Kleine Zaal – Linnaeusstraat 2 in Amsterdam. De toegang is gratis, wel tijdens kantooruren reserveren op telefoonnummer 020 – 5688500.

10 REACTIES

 1. koelies kunnen amper die taal spreken zijn allemaal gewoon wannabees als ze met niggers zijn doen ze puur surinaams en met de desis doen ze alsof ze indiers zijn. they are fakeee

 2. Kom nou Karan, koelies, dat zijn we allemaal, maar niet heus.
  Weet je, dat wij hindustanen ujit Suriname geen identiteit hebben.
  Onze voorouders komen uit India, wij zijn geboren in Suriname, onze kinderen zijn hier geboren.
  Wat zijn wij, wat zijn onze kinderen?
  Zeg jij het maar.
  Ik weet, dat ik gewoon een hindustaanse ben, die is geboren in Suriname, ben geemigreerd naar Nederland en leef nogsteeds zoals een hindustaan.
  Nu ga je me vragen, hoe leef je als een hindustaan hahaha.

 3. Wat nou ‘koelies’?
  Ik ken talloze Hindustani’s in Nederland die de Hindoestaans taal goed odner de knie hebben. Ik denk Karan, dat het net ligt aan de mensen met wie je omgaat. 😉
  Ik ben het Volledig met Rosie eens.

 4. kan mij niet voorstellen dat anno 2011 nog mensen zijn die zo achterlijk en ouderwets zijn als KARAN
  Karan is cker de echte SJOUWER

 5. Even iets anders.
  ANIL RAMDAS, een geweldige presentator, Hindustaanse op de koop toe.
  Waar ben je tegenwoordig?
  Ik hoop dat je dit lees en dat je hier een reactie achterlaat.
  Ik vind je zo een mooie man (niet verkeerd opvatten hoor).
  Je kan zo goed presenteren en ineens was je weg.
  Hoe kan dat?

 6. Jaa Rosie,
  Dat begin ik ook steeds meer te merken.
  eerst was hij vaker te zien in de media,
  hij hielp mee het beeld van Hindoestanen te creëren voor de Nederlandse bevolking.

 7. Karan, waarom heb jij een hindustaanse naam en weet jij wat jouw naam betekend? Weet jij wat het woord koelie betekend? Dat betekend SJOUWER en dat komt in alle landen op de wereld voor.
  Ongeacht van waar ik kom,ik was,ik ben en ik blijf een trotse Hindustaan.

  mvg

  Rahat

 8. wat of hoe wij hindoestanen zijn laat ik aan de wereld over een ding weet ik dat wij hindoestanen het wereld veel hebben geholpen m.a.w waren mijn voor ouders niet als koeli gekomen hadden nog veel mensen te leiden als slaven en nog het zijn mijn voor ouders dat het getal 0 hebben ontdekt het is mijn voor ouders geweest dat er nu wiskunde is en weten jullie dit dat de eerste universiteit door mijn voor voor voor ouders zijn opgericht dus ik ben trots en hbt geen enkel bezem nodig mij goed te maken en zo kan ik door gaan en meneer anil doe wat nuttig met uw kennis dan de hindoestanen te verbeteren ,verbeter uw zelf ontdekt uw zelf en ga verder ermee

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.