Reeks van activiteiten in Den Haag i.v.m. ‘Divali’

Bollywood divaliVandaag, 5 november 2010, viert de Hindoe gemeenschap in huiselijke kring het lichtjes feest ‘Divali’. Bollywood.NL wenst een ieder Subh Divali toe. Om deze dag niet ongemerkt voorbij te laten gaan werd er gisteren op het wijkpark in Transvaal een gezamenlijke viering georganiseerd. Leerlingen van de Hindoe basisschool Shri Vishnu en de Nutsschool MM Boldingh (algemeen onderwijs) staken gezamenlijk lichtjes (Diya´s) aan op het wijkpark. ‘

Het initiatief voor de activiteit is afkomstig van het Haagse PvdA raadslid Rajesh Ramnewash. Juist op Divali dat jeugd voor verbondenheid kiest in de stad en niet voor tweedeling’, aldus Ramnewash. De activiteit maakt onderdeel uit van een reeks van activiteiten die in Den Haag plaatsvinden. De festival week start met een bhaithak ghana wedstrijd in feestzaal Tropical tussen Hindoestaanse muzikanten uit Nederland en Suriname. En op zaterdag 6 november is er een fakkeloptocht georganiseerd door de Hindoe basisschool Vahon.

Ondernemers ontmoeten elkaar op een Divali netwerk bijeenkomst 4 november in het bezoekerscentrum van City Mondial in de Wagenstraat. Daar zal wethouder Norder van Integratie zijn divaliboodschap uitspreken. Niet alleen in de hindoemandirs zijn er speciale diensten vanwege Divali. Ook een reguliere instelling als het Medisch Centrum Haaglanden viert Divali voor zijn patiënten en familie onder leiding van geestelijk verzorger MCH pandit Attry Ramdani.

Rajiv Girwar van het organiserende City Mondial kijkt uit naar het eerste Divali festival in Den Haag. Volgend jaar wil hij samen met de ondernemers van het Paul Krugerplein groots uitpakken met Divali. Het is tenslotte het nieuwjaarsfeest van miljoenen hindoes wereldwijd. Hij werkt eraan dat er in 2011 net als in Londen een vuurwerkspektakel is en prachtige verlichte winkelstraten.

Voor meer informatie over Divali kunt u gratis een brochure ophalen in het bezoekerscentrum van City Mondial aan de Wagenstraat 193 of surfen naar www.divalifestival.nl.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.