‘Geen stierenloop in Bollywood film’

Geen stierenloop in Bollywood filmBollywood regisseur Zoya Akhtar heeft voor haar laatste film, Zindagi Na Milegi Dobara, enkele scènes geschoten in het Spaanse Pamplona tijdens de wereldberoemde stierenloop. Hindoe-geleerden in India hebben er nu op aangedrongen om de scènes van het evenement zelf uit de film te verwijderen. Dat meldt SpitsNieuws.

De stierenloop is een eerbetoon aan San Fermín, de beschermheilige van Pamplona. Sinds 1591 rennen een week lang (van 7 tot en met 14 juli) elke dag zes gevechtsstieren door de smalle straatjes.

Zed Rajan, voorzitter van de Universal Society of Hinduism zei hierover: “Mishandeling van onschuldige dieren zou niet moeten worden verheerlijkt in mainstream speelfilms, zoals Zindagi Na Milegi Dobara, die zijn bedoeld voor de hele familie.” De film wordt uitgebracht in april 2011.

4 REACTIES

  1. Met dank aan Rajan Zed, dat hij zich aansluit bij de campagne van CAS International (Comité Anti Stierenvechten) om de stierenrennen in Pamplona niet te laten verschijnen in Zindagi Na Milegi Dobara. Wij hebben hem bedankt voor zijn strijd tegen het stierenleed wereldwijd. U kunt ook protesteren via http://www.cas-international.org/nl/steun-ons/protesteer/film-india.

    Fijn dat u hier aandacht aan besteedt!

    Groeten van Saskia Oskam
    CAS International

  2. ik kom zelf uit spanje en hou van dieren niet van stieren vechten die dieren worden eerst verdooft voordat ze dood worden gestoken hopelijk krijgen ze het in india voor elkaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.