Vertegenwoordigers Indiase filmindustrie bij EVD

Vertegenwoordigers Indiase Bollywood filmindustrie bij EVD
NL EVD Internationaal-Directeur Marije Hulshof (links) heeft gisterochtend de Indiase Bollywood filmregisseur Rahul Dholakia (o.a bekend van films als Parzania en Lamhaa) ontvangen.

Op uitnodiging van ME-India is Dholakia hier met een vijftiental Indiase bedrijven uit de media- en entertainmentbusiness. India heeft in potentie de grootste media- en entertainmentmarkt van de wereld. Op dit moment produceert India jaarlijks al meer films dan de Verenigde Staten. NL EVD Internationaal ziet (export)kansen voor de Nederlandse creatieve sector.

Het Indiase gezelschap wordt in contact gebracht met diverse en belangrijke Nederlandse producenten uit de media- en entertainmentindustrie met als doel het stimuleren van zaken doen met India.

4 REACTIES

 1. Nou jah, konden ze geen betere Director vinden?! Hij is niet zo’n goede director hoor. Ik had liever Yash Chopra gezien of Sanjay Leela Bhansali.
  Maar goed.

  Ik lees dit zo vaak dat bollywood meer films maakt dan Hollywood. Maar wordt de vraag dan niet gesteld hoeveel van die films daadwerkelijk winstgevend zijn?! Als je het zo bekijkt, dan maakt bollywood net zoveel films als Hollywood.

 2. je kan het je dan ook andersom afvragen….

  Welke van de films zijn nou echt très bien in de Verenigde Staten..?
  Per jaar komen er ook maar een aantal uit….

  En ja James Cameron kan je dan vergelijken met Yash Chopra en zijn geweldige kaskrakers!

  Er zit niet eens zo veel verschil in….

  Sanjay Leela Bhansali Sucks By The Way!

  Dan had ik veel liever Karan Johar en zijn pa willen zien, of Aamir Khan (Taare Zameen Par, Peepli Live, Lagaan, Ghajini) Zijn début als director was GE-WEL-DIG!!!!!

  Maargoed, Who Am I?

  Groetjess Jiyaa

 3. @ Jiya

  Gelijk heb je. Je kan het ook andersom bekijken. Hollywood heeft ook niet altijd hele goeie films.
  Vandaar dat ik ook zeg, als je hollywood en bollywood op een weegschaal zet, dan zie ik ze als gelijken. Quantiteit telt niet meer, maar qualiteit.

  En please, Yash Chopra kun je echt niet met James Cameron vergelijken. Yash Chopra heeft veel meer ervaring en films gemaakt dan hem. En de meeste daarvan zijn ook hit films.

  Wat betreft Sanjay Leela Bhansali, ik ga er niet op in. Ieder zijn eigen mening toch?! Ik vind hem in ieder geval fantastisch. Films als Khamoshi, Hum dil de chuke sanam, Devdas enz.

  Ps. Aamir Khan rules!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.