Censuur dreigt voor Bollywood homo film

Eerste 'homofilm' uit BollywoodDe Bollywood homo film ‘Dunno Y… Na Jaane Kyun’ waarover we begin dit jaar reeds schreven dreigt gecensureerd te worden omwille van twee kusscènes met mannen en een homoseksuele seksscène tussen de hoofdrolspelers Kapil Sharma en Yuvraaj Parasher. Omwille van het homothema moet de film,die wordt geregisseerd door Sanjay Sharma, nu eerst langs de Indiase filmcommissie passeren voor hij vertoont mag worden.

Ook is de vader van hoofdrolspeler Yuvraaj Parasher begonnen met een gerechtelijke procedure om zijn zoon te onterven omdat hij meespeelt in deze film. Volgens zijn ouders had de acteur verteld dat hij in de film een verhouding met een meisje zou hebben. De familie beweert dat er geen vrouw nog met hun zoon zal willen trouwen als ze hem als homo op het witte doek zien.

‘Dunno Y… Na Jaane Kyun’ is de eerste homo-gerelateerde film, waarbij de acterende gays niet belachelijk worden gemaakt, maar een serieus thema vormen. De Bollywood film is volgens de Britse BBC de Indiase tegenhanger van ‘Brokeback Mountain’.

4 REACTIES

  1. […] post by Administrator Posted on Thursday, September 30th, 2010 and is filed under Uncategorized. You can follow any […]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.