‘Zubaan’ hamert op belang Nederlandse taal

Bollywood - Zubaan hamert op belang Nederlandse taalAfgelopen weekend werd de laatste hand gelegd aan de muziek voor de nieuwe multiculturele film van Nederlandse bodem ‘Zubaan…..van Taal belang’. De film, die geproduceerd wordt door het Rotterdamse bedrijf Avanti Motion Pictures BV, zal naar verwachting eind dit jaar uitkomen. De opnames voor Zubaan zijn in januari dit jaar gestart. De meeste beelden zijn opgenomen in Rotterdam en een belangrijk deel op luchthaven Schiphol. De film, die volgens de maker niet te typeren is als een Bollywood film, gaat over het gezin Mehra dat met politiek asiel in Nederland terecht komt.

De familie vestigt zich in Nederland maar weigert te integreren omdat ze toch naar hun eigen land teruggaan zodat de situatie in dat land is hersteld. Het gezin heeft inmiddels een verblijf al van 2 jaar en een vriendenkring opgebouwd. Maar vanwege de aanwezige taal(zubaan)barrière ondervindt de familie Mehra behoorlijke tegenslagen tijdens hun verblijf.

Zubaan heeft een cast die zeer divers is als het gaat om etnische achtergrond. Deze multiculturele film zit vol humor, drama, intriges en verrassingen maar heeft een belangrijke boodschap: het is heel belangrijk om de Nederlandse taal te leren.

5 REACTIES

 1. […] post by Administrator Posted on Tuesday, August 31st, 2010 and is filed under Uncategorized. You can follow any […]

 2. Tariq Akram en Amjad Jahan.Mijn complimenten voor jullie werk!Jullie zijn de bomb!!Kijk ernaar uit om de film te zien! Keep up the good work! Good Luck guys!

 3. Amjad en Tariq, ga ervoor!!
  Ontwikkel je talenten.
  Integreren in de maatschappij waarin je leeft/woont is heel
  belangrijk.
  Koester het land waar je de drie basisbehoeften hebt:
  ROTI, KAPDA aur Makaan. Eten, kleding en woning….
  En de taal van dit land is een overlevingsstrategie!!!!
  Dus integreren, zonder je afkomst te verloochenen.

  Ik zal zeker jullie film gaan zien. En ook promoten.
  Ik ben trots op de acteurs.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.