Julia Roberts bekeerd tot hindoeïsme

Bollywood - Julia Roberts bekeerd tot hindoeïsmeDe Amerikaanse actrice Julia Roberts is bekeerd tot het hindoeïsme. Julia raakte vorig jaar geïnteresseerd in het geloof toen ze de film Eat Pray Love deed in India. In die film gaat ze alleen op een wereldreis. “Ik ben zeker een praktiserende hindoe”, zegt de spirituele actrice tegen Elle. “Ik wil een inspiratiebron zijn voor de mensen om mij heen.”

De Pretty Woman geeft toe vaak naar een tempel te gaan om te bidden. Ze is helemaal in de ban van de hindoe-cultuur. “Het bezoek naar de Taj Mahal heeft mijn leven veranderd. De Taj is een symbool van liefde en hoop”, zegt Julia.

18 REACTIES

 1. Zo..zo zij is dus best zwak voor iemand die meteen in een ander geloof gelooft.,
  Maarja als ik eenmaal met een geloof ben opgevoed *De islam dus*
  dat zijn sterke geloven dat niet meteen doorraakt door een ander geloof..(dus Sterkk geloof heb k zker)

  *Enja zelf vind ik ook dat de Taj mahal het symbool is van liefde (L)

 2. Hahahahah dus zij. Heeft nooit een geloof gehad . Geen wonder dat zij met hindoe wordt
  Omg, vind zij nou die geloof of de cultuur leuk?

 3. Ik heb altijd geleerd dat je je niet kunt bekeren naar het hindoeisme als anders of niet gelovige. Je wordt als hindoe geboren of niet. Hoe zit dit? Dit wekt wel verwarring op. Ik hoop dat iemand me dat uit kan leggen

  Hier een tekst over het bekeren naar het hindoeisme:

  Anders dan christendom of islam heeft het hindoeïsme zich niet verspreid over veel verschillende volkeren. Dat komt doordat je geen hindoe kunt worden. Je wordt als hindoe geboren of niet. Je kunt geen hindoe worden. Daarom zijn er ook geen – zendelingen die proberen andere mensen tot het hindoeïsme te ‘bekeren’. Het hindoeïsme kent geen algemeen aanvaard heilig boek zoals de bijbel of de koran. Ook is er geen stichter als Jezus, Mohammed of Boeddha.

 4. Goeie keuze van haar! Ik ben zelf een moslima, maar hindoeisme is het meest onschuldig geloof! Ze hebben nml voor alle levende wezens respect!

 5. Goedenavond,

  Micha, heel goed gezegd ik ben echt trots op je prima verwoord.Men kan een voorbeeld van jou nemen, bovendien heb ik (Rahat) heel veel respect voor jou.Weet je waarom ? omdat jij anderen respecteerd.
  Danunii:Als je een ander geloof aanneemt ben je helemaal niet zwak want dan ben je heelveel op de hoogte van een geloof voor dat jij het aanneemt.Dus als ik mij niet vergist zijn al die duizenden mensen ZWAK die bekeerd zijn in de islam? nou wat een ZWAKKELING hé.
  Bazigoosh:zou het ook ONZIN zijn als zij zich laat bekeren in de islam?.Snoopy:het hindoeïsme kent geen algemeen aanvaard heilig boek zoals de bijbel of de koran. Ook is er geen stichter als Jezus, Mohammed of Boeddha.De Hindoeísme kent wel heiligge boeken bijvoorbeeld de Bhagwatgeeta (profeet KRISHNA) en de Mahabharat (profeet RAM ).Ik denk dat je een stuk tekst hebt weggelaten.En inderdaad kan je je niet laten bekeren tot de Hindoeísme je bent als Hindu geboren.Maar je kan wel het geloog belijden en meedoen met de rituelen.Soniya:leg eens uit waarom zou ze dom zijn?
  Als ik al de boeken leest welke ellende het geloof heeft voor- gebracht dan denk ik is het nou waard om te vechten en moorden in de
  naam van het geloof.Kunnen wij allen op deze aarde in vrede leven zonder enige haat,laten wij de nieuwe generatie leren om met ieder normaal te doen en een ieder met respect behandelen.Dat is het basis van het leven dat alle geloven heeft.

  MVG
  RAHAT

  ALLAHHAFIEZ.

 6. Rahat: mensen die zich tot de islaam bekeren zijn niet zwakkeling ik denk dat Danunii bedoeld dat mensen met een andere geloof (dus geen islamieten) zich heel makkelijk bekeren tot een andere geloof en een islamtiet zal dat niet doen. Islaam is een heel sterke geloof je hoort vaak christenen, hindoe mensen, katholieken etc etc bekeren tot de islaam maar andersom hoor je dat niet. Een grote voorbeeld is bollywood zelf, hoeveel acteurs hebben zich wel niet bekeerd tot de islaam. Hier een aantal vb:

  * A.R. Rahman (stands for Allah Rakha Rahman) – Modern South Indian singer ,songwriter & Oscar winner officially converted to Islam from Hinduism
  * Divya Bharti – Indian actress who converted on marriage to producer Sajid Nadiadwala
  * Sharmila Tagore (Begum Ayesha Sultana) – Bollywood film actress, she converted to Islam upon marriage

 7. rahat christenen zijn ook goede mensenik heb het vermoeden dat mensen die de islam als geloof hebben zich niet mogen bekeren doen ze dat wel dan worden ze waarachijnlijk lastig gevallen , dat heb ik heel vaak gehoord en gelezen.

 8. Ayesha: Inderdaad het is wel waar dat andere gelovigen zich makkelijk laat bekeren tot de islam, als je trouwd met een moslim ben je VERPLICHT tot de islam te bekeren anders ben je een KAFIER.Dat weet jij ook:IS DAT NOU STERK.Bij een andere geloof mag je,je eigen indetiteit houden je HOEFT helemaal niet te bekeren.Ik heb zat voorbeelden in mijn familie en vrienden kring,dus ik weet waarover ik praat.Men moet zelf weten wat ze doen dat intereseerd mij niet.Ik zie vaak bij nikaa’s dat de bruid of de bruidegom van een andere geloof een moslim naam krijgt, dat heb ik als moslim altijd afgekeurd.Bij je geboorte krijg je een naam en als je bekeerd wordt tot de islam wordt zonder RESPECT jou naam veranderd in een moslim naam.STERK hoor al die wetten mijn PETJE af.Ik ken zoveel vrienden en familie’s die weg willen van de islam geloof maar zijn als de dood bang voor de familie’s want de kans is zeer groot dat ze vermoord kunnen worden.Laats op de televisie arabische jongens van een ander sexse (HOMO’S)die niet durven hun ouders of oudste broer te vertellen van hun geaardheid want dan ben je gelijk verstoten uit het gezin.De jongens hebben gezeg dat de islam niet tolerant is tegen homo’s.Maar een din zijn ze vergeten dat hun geschapen zijn door GOD OF PROFEET die ze aanbidden.Ik vind het heel erg een geloof is goed daarom is het een geloof de naam zeg het al.Wij als moslim moeten een beetje verstandig denken en handelen niet achter een boek lopen die eeuwen oud is, en dat geschreven is door de mens zelf.Ik ga een andere keer een paar namen geven van boeken die naar waarheid gebaseerd zijn.Je gaat je zelf zo erg kwaad maken als je die boeken leest,wat kan men in de naam van de geloof wrede dingens bedenken en doen je staat versteld,echt waar.

  MVG

  RAHAT

  allahhafiez.

 9. op de televisie hoorde ik dat een nederlandse mevrouw getrouwd was met een man dat islamitisch was en zij bleef christen en waarom kan iemand van de islam niet bekeren als hij of zij van een christen houd ? en verplicht zijn om je tot de islam te bekeren als je met iemand van die geloof trouwt ? mij echt niet gezien het eventuele bruidspaar beslist en niet een ander rahat.

 10. Weet jij wel wat de hindoeisme inhoud??

  Beelden aanbidden bloed en kinder offers plegen. je hebt verschillende
  spreuken om mensen te pijnigen.. orgies met mensen als dieren komt vanuit daar.
  Nou lekkere geloof…

  Ik geloof in de evangelie het woord van God van die geloof kun je pas zeggen
  dat het onschuldig is.

  Zelf ik bekeerd van de islam tot de christendom

  Ik ben bekeerd omdat ook in de islam veel haat en nijd zit, mohammad was bv. getrouwd met aisha die 9 jaar was. dat noem ik pedofilie. dat is al een grote zonde en ee profeet mag geen zonde begaan.

 11. Fiza waar heb jij jouw informatie vandaan, toen je research deed naar welk geloof het best bij jou past vlak voor jij je bekeerde? Het Hindoeïsme draait helemaal niet om dit soort zaken, jij zet dit alles zo maar neer en doet Hindoes voorkomen als imbiciele perveselingen met jouw insinuaties. In welk ander geloof mag je geen vlees eten (dieren worden gerespecteerd), heb je ook vrouwelijke godinnen (vrouwelijke energie), wordt je niet gedwongen je te bekeren, karma, krijg je meerdere kansen. Think about that.

 12. Wat veel onwetendheid. Het Hindoeïsme heeft wel heilige geschriften namelijk de Veda’s. Om deze te verduidelijken zijn de Upanishads, purana’s, bhagvat geeta, ramayana en mahabharat geschreven. (mythologie). Maar in alle geschriften staat god is één er is geen tweede of meer. De verwarring is dat er geen vertaling is voor het woord devta of deva. Net als joden/christenen/muslims in engelen geloven boodschappers van god, komen in de mythologie devta’s of deva voor. (dit zijn geen goden!! verkeerde vertaling).
  Kinderen worden niet geofferd omdat respect voor het leven en geweldloosheid is. Meeste hindoe’s zijn vegetariërs, hoe zouden zij dan vlees of mensen offeren. De islam offert schapen voor allah slachtfeest noemen ze dat. De extreme islam doodt kinderen. (afghanistan, irak, syrie). Dat wil niet zeggen dat de islam slecht is (alleen de extreme groepen als al qada, Isis, boko haram etc.) Het hindoeïsme zegt dat ieder brahma (god, allah)via zijn eigen pad vindt. Via de islam mag je niet oordelen, als je dit niet weet, lees goed de quoran!!. Wees een goed hindoe, christen, sikh, jood, muslim, of atheist die goed leeft en je vindt je weg. svp geen onzinnige zaken vermelden als je je niet ergens in hebt verdiept.

 13. Voor de duidelijkheid. Rama, Khrisna waren geen profeet. Ze waren Reincranatie van God Vishnoe. De Hindoemisme kent geen profeet. De laatste reincrenatie van God Vishnoe zal zijn zijn van Kalki. Hij zal als mens incarneren met een zwaar op de wiite paard. Dit staat ook in de Bijbel en Koran. In de bijbel zeggen ze Jezus komt terug op de witte paard met een zwaard en in de Koran zeggen ze Mohammed komt terug op de wiite paard. Het is maar een en de zelfde persoon. Alleen wij mensen maken ons druk over het geloofd. Er kan maar een kapitein op een een schip zijn. Het heeft alleen te maken hoe je hem bekijkt en noemd.

 14. Norma jij hebt alles heel goed verwoord. Het geloofd Moslim bestond ook niet, sinds de komst van Mohamed waren mensen nl in India ( hindoes) met geweld verplicht te bekeren tot moslims en in nog meer in velen landen. Mekka was ook van Hindoe alles werd vernietigd door Moslims. In het echt is het een Shiva tempel die Kabab.Ook in Indonesia waren alleen hindoes ook met geweld moesten ze bekeren tot Moslims. Ik heb ook een artikel gelezen dat zelfs Mohamed oom en opa Hindoe waren en moest bekeren tot Moslim. Zelf mijn sport maatje zei dat haar opa Hindoe was en later zijn zoon Moslim was geworden en zij zelf is Christen en daardoor komt er problemen in de familie. Daarom hebben de meeste mensen in Indonesia Hindoe naam maar zijn Moslim. Geloofd Hindoe is de oudste Relegie en daaruit zijn er nu honderden andere relegie gecreëerd tot heden. Hindoes kennen of hebben geen stichters. Ik snap niet dat ze zeggen Jezus en Mohamed gaan reïncarneren. Hun geloven toch niet in reïncarnatie? Ja de Hindoe wel, God Vishnoe zal de laatste keer reïncarneren als mens op het witte paard met zwaard om al het het kwade te vernietigen. En zal weer een nieuwe tijdperk beginnen. Wij leven in de laatste en slechtste tijdperk, daarom gebeuren er zoveel slechte en negatieve dingen over de hele wereld en gaat nog slechter worden. Al wordt er zoveel miljarden uitgegeven aan klimaat enz enz enz.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.