Belgisch Filmfestival toont Bollywood films

Belgisch Filmfestival toont Bollywood filmsOp het Durga Filmfestival van 2 tot en met 5 september krijgen cinefielen in de Cinema Zuid te Antwerpen de Belgische première van een aantal Bollywood- en Hindifilms en Mumbai-documentaires voorgeschoteld. Openingsfilm en blikvanger ‘Harishchandra’s Factory’ bijvoorbeeld, een film over de allereerste Indiase filmmaker, die volgend jaar voor de Oscars ingezonden wordt. Of ‘Heaven On Earth’, een prent van de gelauwerde regisseuse Deepa Mehta (‘Bollywood-Hollywood’, ‘Fire’, ‘Earth’, ‘Water’ trilogie), waarin de befaamde Bollywood-actrice Preity Zinta de hoofdrol voor haar rekening neemt.

Voorts heeft ‘Road Movie’ van Dev Benegal (‘Split Wide Open’) hitpotentieel. Het scenario-atelier van Cannes én de producers van Sofia Coppola’s tweede langspeelfilm ‘Lost In Translation’ werkten er immers aan mee. Ook opkomende talenten uit de Indiase filmindustrie mogen niet onopgemerkt blijven. Zo wordt Nishta Jain, wiens documentaire ‘At My Doorstep’ op het programma staat, in de kijker gezet.

3 REACTIES

  1. […] post by Administrator Posted on Tuesday, August 3rd, 2010 and is filed under Uncategorized. You can follow any […]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.