Reclame Bollywood ster voor huidbleekcrème

Bollywood acteur Shahid Kapur is gestrikt door huidverzorgingsmiddelenproducent Vaseline voor reclame via een Facebook applicatie. Vaseline heeft een zogenaamde app ontwikkeld waarmee Facebookgebruikers in India hun profielfoto’s wat lichter kunnen maken, zodat ze blanker lijken. Het bedrijf wil met de applicatie zijn huidbleekcrèmes voor mannen promoten.

Shahid is daarom ingezet als gezicht van de “Transform Your Face on Facebook With Vaseline Men”-campagne. Op de foto is zijn gezicht opgedeeld in een lichte en een donkere helft.

Huidbleekmiddelen zijn een grote en snelgroeiende markt in India, waar een modieuze en culturele voorkeur voor een lichte teint bestaat. Volgens hoogleraar sociologie T.K. Oommen van de Jawaharlal Nehru University in New Delhi geloven veel Indiërs dat mensen met een lichte huid tot de hogere kaste van de Brahmins behoren. Vanwege de blanke kolonisten associëren veel Indiërs een lichte huidskleur met macht.

14 REACTIES

 1. […] post by Administrator Posted on Wednesday, July 14th, 2010 and is filed under Uncategorized. You can follow any […]

 2. Ze hebben ok bij Aishwarya geprobeert maar ze heeft geweigeert want ze denkt dat mens is een mens zwaart of wit dus dat trek op nieks en het makt racistish……

 3. niet normaal hoe ver kan een mens tog gaan he. dit nieuws is zelfs op rtl gekomen donderdag k weet niet wrm ze gewoon niet tevreden kunnnen met zich zelf ,omdat india mesen donker zijn woren minderwaardig behandeld en drm bedenken ze zulke rare dingen om van alles te doen om blank te zijn .

  s

 4. Dit slaat nergens op!!!
  Zo`n lelijke man in een reclame!!
  Hij heeft ook nog een afro!!
  Dit zou ik nooit doen!
  Stommme Shahid kapur.
  Hij is egt een sukkel!!

 5. zijn die cremes niet gevaarlijk voor de gezondheid ? heel veel donkere mensen worden gediscrimineerd en dat is niet leuk ik ben een blanke zuid euopese vrouw en de vervelende opmerkinge dat ik kreeg waren echt niet aardig.

 6. Huidbleekmiddel is commercieel! En het is waar dat zwarte of donker getinte mensen zwaar gediscrimineerd worden!
  Dit fenomeen is niet van vandaag! Het heeft eeuwen bestaan. In deze tijd wilt een ieder zo licht mogelijk zijn. Een lichte huid geeft staus en aanzien. Het gebeurt iedere dag. Op straat, op het werk, binnen de familie op nautas enz. enz. Vandaar dat mensen allerlei middelen zoeken om hun huid zoveel mogelijk licht te maken.
  HET IS DE REALITEIT!!!

  Wees tevreden met wat voor huidskleur je ook hebt! Denk aan anderen die met vlekken en ziektes moeten leven, terwijl jij een gave van de natuur hebt!
  Mensen, maak een keuze! Leef je leven.

 7. eingelijk zou het charachter veel belangrijker mogen zijn ik heb sterk het vermoeden dat heel veel mensen naar het uiterlijk kijken maar heel eel blonde mensen worden ook gediscrimineerd wat dachten jullie over de grappen over blonde meisjes en vrouwen die zouden toch dom zijn ? hoeveel mensen gaan naar de zonen bank voor een kleurtje ?

 8. s vind ik ook blank , bruin zwart het is allemaal even mooi af en toe ben ik jaloers ( op een aaardige positieve manier ) jaloers op afro amerikaanse vrouwn die stralen volgens mij iets zelfbewust iets positiefs uit , gelukkig ben ik achter gekomen dat er belangrijker dingen in het leven bestaat dan je huidskleur.

 9. Wat is je probleem dat hij een afro heeft. Het gaat erom dat hij promoot wat men graag wil zien. Ik ben zelf een creoolse en trots op mijn kleur. Vind dit dan wel allemaal erg triest..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.