Tweede deel van voorstelling ‘Pradesh’

Bollywood - Tweede deel van voorstelling PradeshNa een spectaculaire show waar nog lang over gesproken werd komt Dansschool Ashakiran o.l.v. Asha Ghurahoo dit jaar met een tweede deel van het prachtige Pradesh. Zaterdag 5 juni 2010 zal dit stukje geschiedenis gecombineerd met een moderne twist plaats vinden in het Isala Theater in Capelle a/d IJssel. Pradesh is een dans show die gebaseerd is op de immigratie van India naar Suriname, 137 jaar geleden. Twee jaar geleden zette de dansschool een wervelende show neer waarin cultuur dans en passie te zien waren. Daar zal het ook dit keer zeker niet aan ontbreken! Dit jaar gaat Ashakiran wat dieper op het verhaal in dan twee jaar geleden.

Het eerste deel van de dans show neemt Ashakiran ons mee terug de tijd in. Het verhaal wordt verteld door Baba en Mai. Zij immigreerden met vele anderen vanuit India naar Suriname. Er staat een beeld van hun in Nederland (Den Haag) en in Suriname. Baba en Mai zullen ons vertellen hoe onze voorouders als contract arbeiders in Suriname terecht kwamen. Dit verhaal brengt veel emoties met zich mee maar ook een hoop vreugde. De vele dansers zullen dit op een energieke en sprankelende manier uitbeelden.

Het tweede deel van de dans show brengt ons terug naar 2010 waarin onze volksmuziek populairder is dan ooit. Deze volksmuziek de Baithak Gana wordt live gebracht door Krishna Band o.l.v. Anand & Ashwin Bhajan en ook hier zullen de dansers laten zien hoeveel kracht er schuilt in de Surinaamse volksdans & Indiase dans. Geniet niet alleen van de dans, maar ook van de muziek die heerlijk in de oren klinkt.

3 REACTIES

  1. […] post by Administrator Posted on Thursday, May 27th, 2010 and is filed under Uncategorized. You can follow any […]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.