Nederlanders willen Bollywood veroveren

Nederlanders willen Bollywood veroverenVeertien Nederlandse mediabedrijven namen vorige week gezamenlijk deel aan de FICCI-FRAMES, de grootste media- en entertainmentbeurs van Azië, die van 16 tot en met 18 maart plaatsvond in Mumbai. Onder de naam ME-India (Media & Entertainment India) proberen de veertien bedrijven de samenwerking met de creatieve industrie in India te intensiveren. ME-India bestaat ondermeer uit de bedrijven Fu Works, NL Film, CCCP en BEIFILMS.

De bedrijven worden ondersteund door het ministerie van Economische Zaken dat via het programma 2g@there 10 procent omzetverhoging probeert te genereren voor de deelnemende Nederlandse bedrijven. Nederland is partnerland van de FICCI-FRAMES. Actrice Victoria Koblenko verzorgde samen met de Indiase actrice Katrina Kaif de openingsceremonie. Inmiddels hebben meer dan 3.500 bedrijven zich aangemeld, waaronder 45 Nederlandse bedrijven.

In India is de entertainmentindustrie een van de snelst groeiende markten. De verwachte jaarlijkse groei is 12 procent tot een omzet van 20 miljard euro in 2012.

3 REACTIES

  1. […] post by Administrator Posted on Wednesday, March 24th, 2010 and is filed under Uncategorized. You can follow any […]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.