Dansvoorstelling High Fashion Indian Dance

Bollywood - Première van High Fashion Indian DanceNa een succesvolle première in het Bijlmer Parktheater nu in Theater de Engelenbak: de innovatieve dansvoorstelling High Fashion Indian Dance van danstheater Tanjore Quartet op woensdag 27 & donderdag 28 januari 2010, aanvang 20.30 uur. De originele klassieke Indiase dans, de koninklijke Sadir bharata natyam, ontmoet het experiment in dans, drama, muziek, kostuum & make-up. De voorstelling begint met hoogtepunten uit het wereldberoemde Indiase heldenepos Ramayana waarin de held prins Rama, zijn vrouw Sita, zijn broer prins Lakshmana en Dark Lord Ravana de hoofdrollen vertolken.

Mystery of the Ajanta Caves het tweede deel van de voorstelling is geïnspireerd door een van de grote kunstschatten uit de oudheid die in 1819 per toeval werd ontdekt in het dorp Ajanta dichtbij Mumbai. Aan deze grotten is een Indiase legende verbonden. God Indra, koning van de hemel gaf de goden toestemming een dag te genieten op aarde op voorwaarde dat ze voor de dageraad terugkeren. De goden dalen neer om een keer te dansen en te genieten van het aards bestaan. Zij vermaakten zich echter zo, dat ze geen acht sloegen op het kraaien van de haan. Zij werden voorgoed bevroren in de tijd als prachtige muurschilderijen. In de tijd bevroren onbeweeglijk, maar nog altijd goddelijk.

High Fashion Indian Dance brengt kunst, dans, muziek, spiritualiteit, schitterende kostuums, bijzondere make-up en theater op een unieke en eigentijdse manier samen.

1 REACTIE

  1. […] post by Administrator Posted on Monday, January 11th, 2010 and is filed under Uncategorized. You can follow any […]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.