Bollywood herdenkt aanslagen Mumbai

Bollywood herdenkt aanslagen MumbaiGisteren, donderdag 26 november, was het precies één jaar geleden dat er aanslagen werden gepleegd op enkele drukbezochte toeristische plekken in India. De aanslagen, gepleegd op enkele hotels, een treinstation en andere plekken in Mumbai, waren vooral gericht op mensen met een Amerikaanse of andere Westerse achtergrond. De stad werd in enkele momenten omgetoverd tot een bloedbad. Er zijn in totaal 166 mensen omgekomen en deze aanslagen worden in India ook wel de 09/11 van India genoemd. Enkele dagen geleden werden er twee verdachten van Pakistaans afkomst aangehouden in Italië.

Ook Bollywood sterren hebben hierbij stilgestaan. Celina Jaytley is niet tevreden over de veranderingen omtrent de veiligheid en dat terwijl er meer dan 20 miljoen euro in de veiligheid is geïnvesteerd. Celina was vorig jaar in het hotel welk getroffen werd door de terroristen. Gelukkig kon zij op het nippertje ontsnappen. Priyanka Chopra en enkele andere sterren tonen, via hun persoonlijke pages, hun medeleven aan de nabestaanden.

Verder kwamen 15 Bollywood zangers, samen met Amitabh Bachchan, bij elkaar om een speciale versie van het Indiase volkslied te zingen in Mumbai. Het volkslied, een initiatief van de politie van Mumbai, werd uitgevoerd door Sonu Niigaam met andere zangers waaronder Shaan, Kailash Kher, Roop Kumar Rathod, Hariharan, Jagjit Singh, Shankar Mahadevan, Sunidhi Chauhan, Suresh Wadkar, Talat Aziz, Alka Yagnik, Mahalaxmi Iyer, Kunal Ganjawala en Richa Sharma. Er is daarbij ook een speciale videoclip opgenomen. (©ZD/Bollywood.NL)

8 REACTIES

 1. het is egt erg wat er een jaar geleden gebeurt is !
  ik vind wel goed dat de bollywood sterren bij elkaar zijn gekomen om het te herdenken.
  en k ben beniuewd naar die clip !

 2. […] post by Administrator Posted on Friday, November 27th, 2009 and is filed under Uncategorized. You can follow any […]

 3. Als mensen zich vervelen gaan ze bommetjes gooien, te ziek voor woorden. Die hele stad hebben ze verkloot. Die klootzakken.

 4. Dat is echt zooo erg…
  wat een stelletje IDIOTEN.. :@
  TOCH TE GEK VOOR WOORDEN!!!… :@
  Ik snap echt niet waarom je zo iets zou moeten doen…

 5. Ik heb gisteren een docu gezien over de aanslagen van mumbai bij sbs6. Ik heb hier een aantal zeer schokkende beelden/verhalen die ik eerder niet gezien had. Deze docu heeft veel indruk op mij gemaakt.

  Ik kan me moeilijk voorstellen dat er mensen op de wereld zijn die tot dit soort dingen in staat zijn. echt vreselijk!!!

 6. Mang, wat zijn jullie negatief zeg…

  Die boys hadden in hun kinderjaren geen geld voor vuurwerk.
  Nu halen ze hun achterstand in…het jammerlijke is dat ze e.e.a. te letterlijk hebben genomen.

  Ik heb begrepen dat die boys een lotterij hadden gewonnen in Pakeza-stan en dat great wilde vieren in het Taj Hotel. Ze hadden daarbij zwaar vuurwerk meegenomen om een ware festijn te houden…het is een beetje uit de hand gelopen.

 7. hoe zou het met de acteur gaan van wie de zus in het hotel zou zijn geweest? die was toch samen met haar man overleden? en hun familie? en de rest van de slachtoffer dat geen bollywood bekende is? zoiets is toch verschrikkelijk voor iedereen die het mee maakt?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.