Gandhi Memorial Day op 11 oktober

In het kader van de ‘Dag van Geweldloosheid’ en de geboortedag van Mahatma Gandhi zal op 11 oktober de ‘Gandhi Memorial Day’ worden georganiseerd om aandacht te schenken aan het gedachtegoed van Gandhi door op een maatschappelijk betrokken en artistieke wijze zijn visie weer te geven op geweldloosheid.

Dit evenement wordt georganiseerd door het ‘Sarnami Instituut Nederland’ en ‘Hum Hai Hindustani’. De achterliggende gedachte bij dit evenement is het volgende: Op 2 oktober is de geboortedag van de legendarische vredesfiguur Mahatma Gandhi. Deze staat vandaag de dag nog steeds symbool voor geweldloosheid en heeft getoond wat de kracht van pacifisme kan zijn. Met een nationale campagne van geweldloze burgerlijke ongehoorzaamheid wist Gandhi India te leiden naar de onafhankelijkheid.

In een wereld waarin spanningen tussen gemeenschappen en naties steeds vaker in geweld ontaarden, is het gedachtegoed van Gandhi een kostbare boodschap die uitgedragen moet worden.

Tevens is door de Verenigde Naties 2 oktober ook uitgeroepen tot “Dag van de Geweldloosheid”. De VN heeft hierbij alle lidstaten opgeroepen om deze dag op gepaste wijze te herdenken en de boodschap van geweldloosheid uit te dragen. Een nevendoel van het evenement is om geweldloosheid en tolerantie als levenshouding onder de aandacht te brengen van ook jongeren.

In touch with Peace: Gandhi Memorial Day
DATUM: zondag 11 oktober 2009
TIJD: 15.00 – 18.00 uur
PLAATS: Hotel van der Valk/Bijhorst, Zijdeweg 2 Wassenaar

2 REACTIES

  1. De foto van deze man, die godfather is van het magische woord “Geweldloosheid”, brengt naast respect ook veel wroeging bij mij op. Hij wordt op internationaal niveau geadoreerd omdat de “bakra’s” hem die status hebben toegedicht.

    In mijn visie logisch, omdat Gandhi de Engelse bezetter met “fluwelen handschoenen” het land heeft uitgedonderd. Bij dat proces hebben deze boeven in vrede vele rijkdommen weggevoerd en het land ook nogeens verdeeld achtergelaten, waarvan India tot op heden last ondervindt van de provocerende en onbetrouwbare staat Pakistan. De Engelsen hebben moord en verderf gezaaid in India en komen er met een politieke sisser vanaf, terwijl ze hardhandig aangepakt hadden moeten worden voor de brutale bezetting. Waarom is Yasser Araffat geen held….in mijn visie een echte held want hij heeft door dik en dun gestreden voor het decennia durende onrecht dat de Palestijnen wordt aangedaan, terwijl de internationale politiek schaamteloos toekijkt. Dat ze de criminele staat Israël aanpakken is complex, maar dat men wel krachten kan bundelen om een soevereine staat Irak te bombarderen, no problem! Ik heb daarom een bloedje hekel aan hypocrisie

  2. daar is echt niets meer aan toe te voegen Ron jij hebt een duidelijke visie over dit onderwerp

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.