Bollywood zangeres Lata Mangeshkar 80 jaar

Bollywood zangeres Lata Mangeshkar 80 jaarVandaag, 28 september 2009, viert de Indiase zangeres en levende Bollywood legende Lata Mangeshkar haar tachtigste verjaardag. De succesvolle zangeres die meer dan 30.000 nummers heeft opgenomen en daarvoor zelf een vermelding in het Guiness Book of Wolrd records kreeg, begon haar carrière in 1942. Haar stem is sindsdien in meer dan 1.000 Bollywood films te horen en voor het laatst in 2007 op een album uitgebracht. Samen met haar zusje Asha Bhosle behoort zij tot de absolute top van de Indiase muziek scene.

18 REACTIES

 1. Felicitaties aan het adres van onze zeer gewaardeerde, geliefde en uitzonderlijk getalenteerde mw. Lata Mangeshkar alias Saraswatie Mata!

  Moge Shiv bhagwaan haar rijkelijk zegenen en haar veel kracht geven om nog vele jaren tussen/met ons allen te zijn. Mw. Mangeshkar vormt samen met slechts enkele andere grootheden (Raj Kapoor, Muskesh, Anwar, Rafi) het fundament van de Bollywood industrie. Zij heeft de hindoestaanse zangkunst veel aanzien en kleur gegeven en langs betreffende weg mooie boodschappen met ons gedeeld.
  Mw. Mangeshkar is zoals Rafi en Mukesh dat ooit zelf hebben gezegd “de overtreffende trap” en “onoverwinnelijk”. Mukesh zei ooit: “haar zangstem is evenzo magisch als de betoverende geluiden van een mandolien”

 2. echt waúuwww
  zij is en blijft een legende .. in ieder z’n hart. ze heeft een mooie fijne stem ‘& veel gezonde jaren toegewenst.(L)

 3. wat een domme reactie zeg, weet je dan niks over deze legende. Als ik jou was zou ik eerst informatie over haar lezen voor dat je weer zo’n reactie heeft. Door haar is bollywood zo bekend geworden

 4. […] post by Administrator Posted on Monday, September 28th, 2009 and is filed under Bollywood. You can follow any […]

 5. Lata mangeshkar,
  ze is de beste zangeres..
  wat zal ik over haar shrijven.
  Ik ben al 40 jaar haar fan.En zal
  ook altijd blijven.
  Vooral de old is gold liederen.
  Als ik haar liederet luistert ,
  dan kan ik niet vertellen wat er met mij
  gebeurd.
  al is het romance,sad,klassiek,zus,
  broers moeders,armoede,eenzaam…
  maak niet uit alles is leuk van
  haar stem ze is de beste.
  ik hebt in me ipod, mobiel alleen
  vean haar.

 6. Lata is en blijft de allerbeste allertijden.
  Heel veel gezonde en gelukkige jaren toegewenst voor ons enige echte levende Legende van de hele wereld. God zij met u .

 7. De stem van Lata zal tot het eind der tijden te horen zijn. Ik ben 16 jaar in India geweest. India is supertrots op haar. Zij is geliefd bij de gehele bevolking en ook bij mij als autochtone Amsterdammer. Als ik haar stem hoor komen de fantastische herinneringen van India naar boven. Over 9 dagen wordt zij 84 jaar. Lata alvast van harte en love U for ever.
  Jack

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.