Jodhaa Akbar grote winnaar Bollywood awards

Jodhaa Akbar groter winnaar Bollywood awardsDe Bollywood film ‘Jodhaa Akbar’, met Hrithik Roshan en Aishwarya Rai, is gisteravond uitgeroepen tot de grote winnaar van de IIFA Bollywood Awards 2009. De film won maar liefst zes prijzen bij het Indiaas gala dat werd gehouden in China. ‘Jodhaa Akbar’ won in de categorieën beste film, beste acteur, beste muziek, beste regie, beste songteksten én beste mannelijke playback-zanger.

De film is een 16e eeuws liefdesverhaal over het huwelijk tussen een moslim keizer en hindoe prinses die op die manier een eenheid tussen de volken wisten te bewerkstelligen. De succesvolle keizer Akbar had een gigantisch rijk in het Oosten van Azië veroverd. Akbar was er op uit om tevens de vriendschap van het invloedrijke Hindoe-volk de Rajputs te krijgen en daarvoor trouwde hij met de vurige Rajput-prinses Jodhaa. Hij had echter niet verwacht dat er daadwerkelijk een zo grote liefde voor haar zou ontstaan dat zij voor hem belangrijker werd dan zijn rijk.

16 REACTIES

  1. die film is echt saai en waardeloos
    vind ik hé

    dan kon de film ghajini veel beter winnen
    dat was puur love enzo…

    snap niet hoe die mensen dat film hebben laten winnen
    mrjha

    myn mening

  2. Dit is de bekroning van meer dan uitstekend acteerwerk van Hrithik Roshan. Een zeer getalenteerde en buitengewoon gekwalificeerde acteur, die in mijn visie ondergewaardeerd wordt. Hij kan werkelijk bijna alle rollen spelen en doet dat met volle overtuiging…een soort Amitabh is het!

    Deze man zal Bollywood in de nabije toekomst domineren…het is een kwestie van tijd, zo is het ook met al die andere filmsterren gegaan. Bovendien is het wachten totdat de megasterren van voor zijn generatie, lees Shahruk en Akshay, niet meer verder kunnen vanwege beperkingen die de kop op steken als je eenmaal over een bepaalde piek heen stapt. Maar gut, dat is een natuurlijk proces. Shahruk en Akshay zijn op dit moment gewoonweg TOP, beiden hebben een unieke en specifieke expertise ontwikkeld! Hritik is the future!

  3. Hij heeft het verdiend. Allen ik vindt dat ghajini ook wel wat awards mog winnen Ghajini was echt een goeie film.
    Ik hoop voor Akshay kumar dat hij volgend jaar gaat winnen.

  4. Hrithrik heeft het wel verdiend, maar ik vind de film ook niets hoor.
    Ik dacht dat ik één van de weinige was, die de film niets vond.
    Gelukkig maar, want ik ging aan mezelf twijfelen.

    Ik vind Hrithrik wel een hele goeie acteur, maar die film 3 keer niets

  5. ik vind dat hrithrik het wel heeft verdiend maar die film vond k neit egt super ofzo en van mij had ghajini ook wel mogen winne maar ja het is nu tog zow en k vindt dat hrithrik het wel heeft verdient!:d

  6. omdat deze film de 16e eeuwse liefdesverhalen en huwelijk heeft laten zien tussen hindoe prinsess en een moslim keizer en daarom is het heel bijzonder in de media.wie weet is echt gebeurd of niet!

  7. Ik vind het heel goed dat Jodhaa Akbar heeft gewonnen en niet Ghajini, want ghajini is een remake en Jodhaa Akbar is een orginele film. Er wordt tegenwoordig teveel nagemaakt/gekopieerd in bollywoodfilms.

  8. ik vond die film ook niet zo veel aan, maar hrithik. is samen met amitabh,aamir en salman khan de top van bollywood.

    en dat is een feit.

  9. ik heb de film ingekort tot 70 minuten.
    resultaat: dankzij mij, goede film en vlotte vertelling.

    geen jank kop aish.
    zij denkt dat acteren zielig kijken en janken inhoudt.

  10. […] post by Administrator Posted on Sunday, June 14th, 2009 and is filed under Uncategorized. You can follow any […]

  11. VEER ZARA is de film van een moslima en een hindoejongen wat een achterstand zeg dat je dat niet weet!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.