Bollywood roept op tot boycot Australië

Bollywood roept op tot boycot AustraliëDe Bollywood Federation of Western India Cine Employees (FWICE) heeft deze week bij haar leden aangedrongen op een boycot van Australië. De vakbond met meer dan 50.000 leden, heeft Bollywood producers opgeroepen om te stoppen met filmen in het land vanwege de racistische aanvallen op Indiërs.

Vorige week werden met name Indiase studenten aangevallen door autochtone Australiërs. Vandaag (zondag) gingen circa 200 Indiase studenten de straat op in Sydney om te demonstreren tegen de racistische aanvallen (foto).

Een woordvoerder van de vakbond gaf aan dat de Australische overheid niets doet aan de aanvallen die ook Indiase toeristen en acteurs die daar komen werken treffen. Zolang de overheid niets doet zal de boycot in stand blijven. Ook acteurs Amitabh Bachchan en Aamir Khan hebben zich kritisch uitgelaten over de situatie in Australië en roepen op tot actie.

14 REACTIES

  1. Er wordt dat gezegd dat indiase studenten in aussie over het algemeen laat op straat lopen met vaak ook hun laptop bij zich. Tja…..mocht dit waar zijn, dan is het eigenlijk een beetje hun eigen schuld.
    Maar goed het kan evenwel gewoon pure rassengeweld zijn.

  2. echt he Celina(L)s.. ze moeten echt ophouden..
    ik vindt het erg voor hun man,, kk dieren die ze zijn,,

  3. Dat indiase studenten laat in de avond in aussie rondlopen met hun laptops is hun goed recht! Ik wil weten waar het staat dat dit verboden is! De australische regering zou harde maatregelen moeten nemen tegen racisme door autochtone australiers op indiers! Volgens bovenstaande berichtgeving is dit niet het geval en dit vind ik zeer tegenvallen! In welke grondwet staat geschreven dat er racistisch opgetreden mag worden tegen een bepaalde bevolkingsgroep of ras ( in dit geval de indiers). In de australische grondwet zo te zien, want de regering van australie treedt niet op tegen racisme. ZE LATEN DIT GEWOON TOE. HET HELE REGERINGSSTELSEL ZOU DAAR MOETEN AFTREDEN!!!

  4. [quote]
    Er wordt dat gezegd dat indiase studenten in aussie over het algemeen laat op straat lopen met vaak ook hun laptop bij zich. Tja…..mocht dit waar zijn, dan is het eigenlijk een beetje hun eigen schuld.
    Maar goed het kan evenwel gewoon pure rassengeweld zijn.
    [/quote]

    Dit slaat natuurlijk helemaal bergens op!

  5. k vind egt onzin al lopen ze zo laat op straat met hun lapotop of wt dan ook kunne ze hun toch waarschuwen volgens mij hefft ut er niks mee te maken ze zijn daar gewoon racisten !

    zo moete egt normaal doen in aussie.

    dat racistiese gedoe moet egt een x stoppe mang.
    k vind ut goed dat ze protesteren!

  6. slaat echt nergens maar dan ook nergens op fok racisme we zijn allemaal gelijk´´helaas denken de meeste daar nog´´ (steeds) anders over en dat is jammer vooral in het jaar 2009 waar blijft de vrede tusse. de mens

  7. racisme heb je overal in de wereld vrouwen worden vaak dubbel gediscrimineerd vrouwen in india 3 keer , laat de mensen in india dat maar eerst oplossen ,kunnen die bollywood acteurs zich daar niet eerst ongerust overmaken.

  8. Dit is geen op zichzelf staand incident. Pas enkele jaren geleden is uit de wet gehaald, dat Aboriginals onder de flora en faunawet vallen, want ze werden voor de wet gezien als dieren. Tenminste, de Aboriginals die niet zijn uitgemoord door de blanke Australiërs. Dit haalt de media, maar al jaren worden minderheden in down under belaagd door de witte apen. Ik ben zelf twee keer naar Australie geweest en bij diepgaande gesprekken, schrik je van hun ideeen.
    Wij denken dat Duitsers en Oostenrijkers en neo nazi’s gevaarlijk zijn, maar vergeleken met de extremistische nationalisten in Australie, was Hitler een klein jochie. Blanke Australiers zijn een plaag, ze zijn bloedlink, superracistisch, van de politie is 90% behept met Hitleriaanse denkbeelden.

    En het wordt nog veel erger, let maar op mijn woorden. En door dit soort gedrag krijg je anti westerse sentimenten en sluiten mensen zich aan bij Talibanachtige groeperingen. Maar goed, ik weet dit al jaren en daarom treur ik nooit bij journaalbeelden van aanslagen op Westerse mensen en westerse doelen. Hoe meer, hoe beter.

  9. Ik weet niet of het allemaal zo eenzijdig. het is verschrikkelijk dat deze studenten zijn aangevallen maar volgens mij kunnen de meeste australiers een pakistaan, arabier of indier niet van elkaar onderscheiden dus of het specifiek op indiers was gericht, ik weet t niet. er zal vast wel een racistisch element meespelen maar om australie als racistisch land te verkondigen gaat wel heel ver. ik woon in india, ben getrouwd met een indier en ik word ook, nog steeds, regelmatig lastig gevallen door mannen hier omdat ik ‘white’ ben en ‘white girls’ makkelijk te krijgen zijn, etc en ik ben zeker niet de enige.daarnaast vind je in bijna elke hoek van de indiase samenleving discriminatie naar elkaar toe dus ik was wel een beetje verbaasd dat de media zo heftig reageerden op de aanvallen op indiase studenten terwijl er in india zelf men niet echt wakker ligt van de discriminatie onder de bevolking.

  10. hoezo aussie
    ze zijn gewoon allochtonen en afstammeling van criminelen die destijds door engeland zijn gedeporteerd
    de meeste europese landen hadden een zgn kolonie waar dit soort geboefte naar toe werden gezonden
    zoals hierboven al vermeld hebben zij de echte australiers proberen uit te moorden
    de media laat dit soort berichten achterwege, maar o wee het andersom was dan waren ze als de kippen bij

  11. het zal best zijn dat ze pakistani`s en indiers misgien niet kunne onderscheide maar op zich heeft dat er neit veel mee temaken ik bedoel k heb er meer van gelzezen en gehorod en dang is het dus egt wel gericht op nou indiers of pakistani`s zoals hier bove staat
    en zozizo is racsime niet okew en tuurlyk gebeurt het ook in de indiase samenlevening en daar weet k alles van maar tog het is gwn niet normaal hoe zomige menze voorald e buitenlanders discrimeener waar gewoon geen goeie rede voor is dus k vind best dat aussie een rasictisch land mag genoemd worde aangezein z eook hele rare gedachten hebbe
    k zeg neit dat iedereen eht doet maar ja racsime is gwn erg en it just got to stop .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.