Bollywood producer Prakash Mehra overleden

Bollywood producer Prakash Mehra overledenIn India is Bollywood producer en regisseur Prakash Mehra zondag overleden. De 69-jarige Mehra stond bekend als de gene die de carrière van Bollywood megaster Amitabh Bachchan een enorme boost gaf. Hij deed dat in 1973 met de film ‘Zanjeer’. De film maakte in één klap een grote ster van Bachchan, die tot dan zonder al te veel succes in een aantal films had geacteerd. Big B. had toen bijna het acteerwerk opgegeven toen zijn doorbraak volgde in ‘Zanjeer’.

Daarna was Amitabh Bachchan als ‘boze jongeman’ te zien in grote actie filmhits van Mehra zoals ‘Herapheri’ (1976), ‘Muqaddar Ka Sikandar’ (1978), ‘Lawaaris’ (1981), ‘Namak Halal’ (1982) en ‘Sharabi’ (1984). Amitabh was samen met zijn zoon aanwezig op het afscheid en de crematie van Prakash Mehra, die gisteren plaats vond.

8 REACTIES

  1. Bhagwan usko atma ko shantie de’
    hari om hari om……
    ek ata to ek djata…..
    yeh to bhagwan ka hi khel hai….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.