Bollywood filmmaker bij opening Filmfestival

Bollywood filmmaker bij opening FilmfestivalBollywood topfilmmaker Mukesh Bhatt en de Haagse Wethouder Rabin Baldewsingh openen op 22 mei 2009 de 10e editie van het Hindustaans Film- en muziekfestival te Den Haag. Dit jaar kent het festival een eigentijdse, bijzondere invulling. De Indiase topproducent Bhatt, maker van Bollywood hitfilms zoals ´Aashiqui´ (Geliefde), ´Raaz´(Geheim), ´Gangster´ en ´Woh Lahme´ (Die tijd), zal te gast zijn op de openingsdag. Hier zal hij on-stage geïnterviewd worden door de Haagse Wethouder van Burgerschap, Deconcentratie, Leefbaarheid en Media, Rabin Baldewsingh.

Mukesh Bhatt, verbonden aan Vishesh films, geldt als een innovatieve filmmaker die Indiase taboeonderwerpen zoals zelfdoding en buitenechtelijke relaties niet schuwt in zijn films. In gesprek met Wethouder Baldewsingh zal hij ingaan op zijn bijzondere manier van film maken, onderwerpkeuzes en het succes dat hij als een van de weinige Indiase filmmakers met zijn type films weet te behalen. Na dit gesprek zal de film Woh Lamhe van Vishesh Films worden vertoond als openingsfilm van het festival.

Het festival vindt plaats van 22 tot en met 24 mei in Theater aan het Spui.

4 REACTIES

  1. is het voor iedereen ??
    ik zou er graag naar toe willen (wil zelf heel graag bollywood regisseur worden ) en word het ook !!!

  2. Ik ben nog nooit naar zo’n festival geweest, hier in Belgiê jammer genoeg doen ze zoiets niet, zou graag jullie cultuur beter willen leren kennen.

    Wat kunnen we van zo’n festival verwachten, …

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.