Bollywood maakt meeste films per jaar

Bollywood maakt meeste films per jaarWe wisten het al langer, maar nu is er ook een onderzoek dat het kan bevestigen: nergens ter wereld worden zo veel speelfilms geproduceerd als in Bollywood. Uit een onderzoek van de VN-cultuurorganisatie UNESCO blijkt dat India op de eerste plaats staat met 1.091 films in 2006. Op de tweede plaats staat Nigeria, waar de filmindustrie ‘Nollywood’ wordt genoemd, met 872 films. De Verenigde Staten staan pas derde op de ranglijst met 485 Hollywood films.

Desondanks blijven de Engelstalige films dominant meldt het Belgisch dagblad DeMorgen. Volgens het onderzoek maken ze 36 procent uit van het totale filmaanbod uit 2006. De Amerikaanse films blijven ook de meest succesvolle. In vele landen voeren Hollywoodfilms immers de box office van dat jaar aan. In totaal werden 99 landen, waaronder België (10 films), opgenomen in het onderzoek.

22 REACTIES

  1. Ja, misschien wel meeste films per jaar. Maar volgensmij is 2/3 ‘geinpsireerd’ (ik wel het nou net geen regelrechte kopie noemen).

    Niet dat de films slecht zijn, zeker niet. Het zijn prachtige films, maar het is alleen jammer dat zo’n grote filmindustrie zo regelrecht alles ‘inspireert….’

  2. Bollywood is de beeeeeest!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Hollywood is kut!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    P.S Shahrukh Khan is een lekkerding

  3. Ik vindt tog dat Hollywood en Bollywood samen op NO1 staan. maar wat voor naam is Nollywood nou weer hahah.

  4. f*ck nollywood
    f*ck hollywood
    f*ck alles wat niet begind met een B en eindigt met ollywood

    maar 1 ding is tha BomB

    tha B of Bollywood!!!

    kajol fan

    ps i love sharukh and kajol to death!!

  5. Hollywood maakt minder films maar is meer succesvol maar Bollyqood is niet slecht 😛

  6. Kajol,

    Juist niet. Bijna alle bollywoodfilms zijn regelrechte klonen uit (vroegere) hollywood-films, maar dat neemt zeker niet weg dat Bollywoodfilms slecht zijn.

    Op de manier waarop ze ‘geremaket’ zijn, is harstikke leuk om naar te kijken

  7. unknown heeft gelijk!! Vooral anu malik heeft veel dezelfde liedjes.
    Iedereen vindt hem geweldig, maar eigenlijk is hij dus een ‘dief’.

    ps Lollywood bestaat al;)

    bollywood is the best!

  8. moeie boel! echt copy hindi songs ,een paar kan maar zoveel had ik echt niet verwacht!!!!!

  9. unknown, je hebt helemaal gelijk maar tog vind ik dat bollywood de films leuker maken dan dat ze bij de hollywood werden gemaakt

  10. Kajol,

    Daar heb je inderdaad een punt. Hollywood is leuk voor actie, maar in Bollywood zit een verhaal in dat echt meeslepend is.

    Daarom vind ik ze beide even leuk, maar alleen vind ik het echt zonde dat zo’n grote filmindustrie (Bollywood) zichzelf wereldwijd belachlijk maakt.

  11. unknown daar heb jij ook een punt maar ik vind het wel raar dat de bollywood lovers (waaronder ik )
    daar niet opletten ik weet het niet bollywood geeft een soort van geweldige sfeer aan die films

  12. niet alleen hollywood en bollywood zijn hier in meegesleurd ook korea het liedje van race Pehli Nazar Mein is orgineel een Koriaans liedje

  13. fuuuuuuuuuuuuuuuck wist ik egt niet dat er zoveel liedjes werden gepakt en gebruikt vo bollymovie dat er films vn holly werden overgenomen en ne boly versie van werd gemaakt ok mr dit 🙁 shame on you maaar bolly still rocks and i am crazy about SRK

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.