Weer grote staking in Bollywood

mukesh_bhattFilmproducenten in Bollywood gaan komend weekeinde staken. Ze kunnen het niet eens worden met de eigenaren van megabioscopen over de verdeling van filmopbrengsten, schrijft Nu.NL. ”Het is jammer, maar de realiteit. Vanaf 4 april gaan we staken”, aldus producent Mukesh Bhatt (foto) donderdag. De productiemaatschappijen voerden volgens Bhatt twee maanden lang discussie met de bioscoopeigenaren, maar tot een oplossing leidde dit niet.

Producenten klagen dat de bioscopen een kartel vormen en oneerlijke deals sluiten met individuele filmmakers. De bioscopen zeggen op hun beurt dat ze de opbrengsten alleen bij goedlopende films kunnen delen. De meeste bioscoopcomplexen bevinden zich in grote winkelcentra en moeten hun investeringen zien terug te verdienen. Het aantal megabioscopen in India is de afgelopen vijf jaar uitgegroeid tot 240, aldus de nieuwssite.

Bij de vorige Bollywood staking, in oktober 2008, was heel de industrie bij betrokken. Dansers, schrijvers en tehnici maar ook grote Bollywood sterren als Shahrukh Khan en Amitabh Bachchan legden toen het werk voor onbepaalde tijd neer.

3 REACTIES

  1. […] post by Administrator Posted on Thursday, April 2nd, 2009 and is filed under Uncategorized. You can follow any […]

  2. […] filmsterren hebben de handen ineen geslagen om een einde te maken aan de stakingen die momenteel gaande zijn in Bollywood. De populaire filmsterren Sharukh en Aamir Khan spraken de media gisteren in Mumbai toe over het […]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.