Kleine Bollywood ster in twee Westerse films

rubianaNiet alleen Danny Boyle (Slumdog millionaire) nam onlangs een speelfilm op in Mumbai, ook Diederik van Rooijen maakte een film in deze miljoenenstad. En het toeval wil dat hetzelfde meisje voor beide films werd gecast als straatkind. Het gaat natuurlijk om de kleine Rubiana Ali die in Slumdog Millionaire de rol van de jonge Latika speelt. Zij is in de Nederlandse Bollywood film ‘Bollywood Hero’ ook te zien als een bedelend meisje dat bij het oversteken wordt aangereden.

Bollywood Hero is deels gebaseerd op de ervaringen van acteur Egbert Jan Weeber die enkele jaren geleden meespeelde in een Bollywoodfilm en geraakt werd door de verschrikkelijke armoede. Hij is charismatisch in deze film, waarin zijn personage geen maat weet te houden bij zijn hulppogingen. De opnamen vonden grotendeels op straat in Mumbai plaats.

Bollywood Hero is vanaf 19 maart in de bioscoop en deze week te zien in het Filmtheater Hilversum.

6 REACTIES

  1. […] post by Administrator Posted on Friday, March 27th, 2009 and is filed under Uncategorized. You can follow any […]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.