Publiek: Bollywood Blues favoriete film

Dinsdagavond 17 februari is Bollywood Blues van regisseur Rishi Chamman in Filmhuis Den Haag tijdens de eerste aflevering van de reeks ‘Cultuur & Cinema’ door het publiek gekozen tot favoriete film en zo vastgesteld tot WereldFilmCanon. In Bollywood Blues probeert de 23-jarige Monique de ideale dochter te zijn voor haar traditionele Hindoestaanse ouders. Wanneer haar vader wil dat zij na haar studie trouwt, raakt ze verscheurd tussen haar eigen toekomstdromen en die van hem.

Kosmopolis Den Haag organiseert vier filmavonden in Filmhuis Den Haag, waarbij steeds één cultuur centraal staat. Gisteravond vond de eerste filmavond plaats: de Hindoestaanse. Drie bekende gasten van Hindoestaanse afkomst presenteerden hun favoriete film waarvan ze denken dat wanneer mensen die film zien, ze ook meer zullen begrijpen van de betreffende cultuur.

Na de presentaties was het de taak aan het publiek om te bepalen welke van de drie films diezelfde avond in de bioscoopzaal vertoond zou worden. De presentatie van Bollywood Blues door Sharmila Badloe was zo overtuigend dat een meerderheid van het publiek koos voor Bollywood Blues. De filmmaker Rishi Chamman en hoofdpersoon Monique Badloe waren hierbij aanwezig.

Bollywood Blues werd ook gekozen voor de WereldFilmCanon: een lijst van films die een indringende kijk geven op uiteenlopende culturen.

Vertoningsdata:
24 februari РTV Premi̬re om 23.30 uur op Nederland 2 bij de NPS

21 februari – Vertoning en debat in het Sarnamihuis o.l.v Tanja Jadnanansingh
Brouwersgracht 2, Den Haag. Tel.: 070- 3651828. email: info@sarnamihuis.nl

22 februari – Vertoning in het filmhuis Den Haag. Filmhuis Den Haag, Spui 191.

1 REACTIE

  1. Dit is een documentaire en geen film! Het enige waar ik over teleurgesteld was is de duur. Het had veel uitgebreider gemogen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.