Preity Zinta genomineerd voor Genie Awards

Bollywood ster Preity Zinta is genomineerd voor de Canadese Genie Awards voor haar rol in de film “Heaven on Earth”, geregisseerd door de Canadees-Indiase filmmaker Deepa Mehta. Preity’s nominatie, die door de Academy of Canadian Cinema and Television (ACCT) bekend is gemaakt, valt in de categorie ‘Performance by an Actress in a Leading Role’. ‘Heaven on Earth’ verhaalt over het eenzame en zware bestaan van een Punjabi huisvrouw in Canada. De film heeft eveneens een nominatie onvangen voor ‘Best Original Screenplay’.

Hollywoodsterren Susan Sarandon en Ellen Burstyn zijn met hun films “Emotional Arithmetic” en “The Stone Angel” voor dezelfde categorie als Preity genomineerd. Het bijzondere aan de nominatie van Preity is dat zij de eerste Bollywood ster is die voor de Genie Award in aanmerking komt. De awards zullen op 4 april in Ottawa, Canada, bekend worden gemaakt. Preity heeft overigens al eerder lovende recensies ontvangen voor haar ijzersterke vertolking in de film ‘The Last Lear’.

6 REACTIES

  1. Complimentjes aan Preity Zinta….door haar lef, pro actieve houding en vele acteer talenten zet ze de hindoestanen op mondiaal niveau positief op de kaart.

    Dit is goed voor het imago van de hindoestanen, die over het algemeen in hun eigen wereldje leven of beter gezegd hun kunsten in beperkte mate op wereldniveau (ver)tonen.

    Wij hindoestanen moeten ons prominenter laten zien in de samenleving c.q. maatschappij waar wij deel van uitmaken.
    Anders hebben wij straks geen eigen of herkenbare identiteit en hebben wij niets in te brengen in hetgeen er om ons heen voltrekt.

  2. Ik ben erg blij voor haar. Eerst adopteert ze 34 kinderen en daarom wordt ze nu beloond. Dus wie goed doet goed ontmoet. Go Preity go.

  3. er zijn tegewoordig veel actices die geld geven aan armme landen en kinderen. zo als rani kajol sushmita preity en nog meer stars.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.