Première Nederlandse Bollywood film op IFFR

Op woensdag 21 januari gaat het jaarlijks Internationaal Film Festival Rotterdam (IFFR) van start. Bijna 400 filmmakers en ongeveer 2500 filmprofessionals uit de hele wereld komen voor het filmfestival naar Rotterdam. Het festival biedt tot en met zondag 1 februari 295 lange en ruim 400 korte films, waarvan 43 premières van lange films.
Een van de Nederlandse films die in première gaat is ‘Bollywood Hero’ van Diederik van Rooijen met Egbert-Jan Weeber en Ishwari Bhattacharya.

Bollywood Hero vertelt het verhaal van Eggie, een jonge, goeduitziende en succesvolle acteur die het helemaal heeft gehad met zijn lege wereldje van rode lopers, glamour en snuivende nep-vrienden. Op zoek naar de zin van het leven en zichzelf, stapt hij op het eerste vliegtuig naar India. Wanneer hij op de set van een Bollywood-film terecht komt, loopt Eggie de wonderschone actrice Sita Singh tegen het lijf. De twee worden verliefd, maar Sita is uitgehuwelijkt aan een rijke producentenzoon en zal binnenkort trouwen. Eggie wil er alles aan doen om haar hart te winnen voordat zij voor het altaar staat. A-Film Distribution brengt Bollywood Hero op 19 maart 2009 uit in de Nederlandse bioscopen.

Ook de veel besproken film ‘Slumdog Millionaire’ van Danny Boyle zal te zien zijn op het Filmfestival. Deze film won al een Golden Globe en kan wel eens de publieksfavoriet worden.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.