Amitabh Bachchan boos om ‘Slumdog Millionaire’?

We blijven nog even bij de film ‘Slumdog Millionaire’. Wereldwijd wordt deze film overladen met prijzen, maar volgens de NOS is de film niet zo goed ontvangen in Bollywood. Bollywood ster Amitabh Bachchan is boos: “Slumdog schildert India af als de onderkant van de Derde Wereld, schrijft de omroep. De film wekt afschuw op bij nationalistische Indiërs. Besef goed dat zelfs de meest ontwikkelde landen een donkere onderkant van de samenleving kennen,” schrijft hij op zijn blog.

Amitabh Bachchan, die een van de grootste sterren van India is, denkt ook dat de film alleen maar goed wordt ontvangen omdat het script van een Indiase schrijver op een westerse manier in een film is omgezet.

UPDATE:
Volgens de BBC heeft Bollywood ster Amitabh Bachchan ontkend kritiek te hebben op ‘Slumdog Millionaire.’ De BBC meldt: The actor says opinions posted on his blog criticising the film for projecting India as the “third world dirty underbelly”, were made by others.

17 REACTIES

 1. Amithab heeft gelijk als hij zegt dat de Westerse wereld de film goed onthaald omdat er de draak wordt gestoken met de Indische maatschappij.

  Lagaan verdiende ook een oscar maar heeft het (net) niet gehaald omdat de Engelsen het onderspit moesten delven in de film!

  Hypocrisie ten top dus!

  Ik reken deze film dus zeker niet tot een Bollywood product, maar eerder tot een Westerse film met een indisch tintje!

 2. Als je de blog leest kun je opmaken dat Amitabh Bachchan ontkent deze kritiek zelf geleverd te hebben. Hij maakt zich kwaad over onjuiste klakkeloos overgenomen berichtgeving door de media en dat is ironisch genoeg precies wat er op deze site is gebeurd. Voortaan zorgvuldiger met de bron omgaan en het bericht rectificeren zou ik zeggen!

 3. nou als de werkelijkheid komt hoe arme mensen en kinderen leven in mumbai en als de werkelijkheid laten zien worden ze boos ik bergijp ze niet. ik vondt die film helemaal goedt en top want zo is het in mumbai
  arme kinderen bedelen en mumbai politie doen niks aan de arme mensen en kinderen ze kijken alleen zeker werkelijkheid dot pijn daarom zeg amitabh zo

  dit film slumdog millionaire verdient gewoon oscar

 4. Met alle respect voor Amitabh de film is realistisch en als hij er niet tegen bestand is,laat hem zelf komen met oplossingen voor de onderkant van de Indiase samenleving.

  Rocky

 5. hij is gewoon jaloers omdat hij zelf niet in de golden globe winnende film heeft mee gespeeld!!!!
  hij is een dikke hypocriet!!!
  you shud be ashamed,Big.B

 6. SORRY HOOR AMITABH…… zijn eigen zoon speelt gay in een film en dat film wekt ook afschuw op bij nationalistische Indiërs! EN DAAR ZEGT HIJ NIX VAN!

  ik heb respect voor Amitabh Bachchan maar dit vind ik egt BELACHELIJK!

 7. Binoy volgens mij ben jij nooit in die arme landen geweest.

  Deze film is voor een deel gebasseerd op de waarheid. Zeker gezien de toestanden in india. Het is daar werkelijk zo.

  Als mensen dit geen bollywood film vinden dan leven zij in dromenwereld. Alle filmen die meer met dromen te maken hebben vinden jullie wel geweldig.

  Nou deze film verdient oscars.
  Voor lagaan van dat niet van toepassing.

 8. Helemaal mee eens.. rijke mensen die willen dat de westerse samenleving alleen de goede kant van India zien. Dit is de waarheid, veel mensen leven in armoede en dat is nu goed naar voren gebracht!!

 9. Ik heb betreffende film nog niet aanschouwd maar de strekking van al het commentaar laat zich raden over de inhoud van deze film.

  Ik ben in 2002 naar Mumbai geweest en heb er vele gesprekken gevoerd met de aller armsten en de aller rijksten. Het lijkt alsof de rijken een masker op hebben en met “ezelskleppen” rondlopen. Vraag de rijken maar wat ze zouden doen als ze een project mochten doneren…..het antwoord….een mooie racebaan bouwen! En dan confronteer je ze met het lot van al die arme zielen die doelloos op straat rondlopen….het antwoord…dat is hun straf en ze moeten pakrammel krijgen voor al dat gebedel.

  De kern zit ‘m in het “kastenstelsel” van het land en de “malafide exploitatie en uitbuiting” van de rijken jegens de armen. De rijken hebben het voor het zeggen en dus zal daar nooit verandering in komen. Volgens de Brahbans is dit rechtvaardiging, terwijl het deze gore hypocrieten zijn die hun cultuur, tradities, geloof en moeder hebben en/of verkopen voor geld en het materieële.

  Elke aanval op de rijken, hun leefwijze en hun systematiek wordt harhandig afgekeurd en afgewezen door deze groep bandieten….is het gek dat ze zelf niets van de waarheid willen weten…ze achten zichzelf superieur t.o.v. anderen…

 10. hij kan best gelijk hebbne alleen ik denk niet dat hij er een te groot probleem van moet maken en het is idd wel stom wnt hij heeft er zelf wel ingespeeld had ie dan niet moeten doen
  :s

 11. Mensen, Amitabh heeft niet in de film gespeeld. Als ik hem zo volg dan krijg ik inderdaad zoals hierboven al is aangegeven de indruk dat hij leeft in een kastenwereld en zich superieur voelt op elk gebied en ten opzichte van iedereen. Zo wordt hij uit respect waarschijnlijk ook behandeld en men laat ehm zijn gang gaan, want ja het is toch Amitabh Bachchan. Hij weet het vaak omdat het wel intelligent is eht goed in te pakken en te verbloemen als het nodig is. Maar alleen zijn eerste reactie op Sharukh Khan is altijd platte jaloezie. En ja, Shahrukh stond wel te schitteren tijdens de Golden Globes. Teveel tegelijk, een film waar hij geen onderdeel van is en iemand anders die schittert die ook nog SRK is. Nee, dat was teveel, dus heeft het de intelligentie en verbloemfase even gedeeltelijk overgeslagen. Dat kwam er dus zo uit. Maar nu is hij weer alert.

  Mijn analyse (als gevolg van veel observatie) hoor. Het gaat hem echt niet om het beeld van India, anders had hij niet zo gereageerd. Hij is toch ook beeldbepalend voor India?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.