Slumdog Millionaire wint Golden Globes

De Bollywood – Hollywood productie ‘SlumDog Millionaire’ van David Boyle is de grote winnaar geworden op de 66ste editie van de Golden Globes, de op één na belangrijkste filmprijs in Amerika. De Awards, uitgereikt door de Hollywood Foreign Press Association, gelden als graadmeter voor de Oscars.

‘SlumDog Millionaire’ wist alle vier nominaties om te zetten in Golden Globes: voor beste drama, beste regie, beste scenario en beste soundtrack. De film liet grote studiofilms daarmee ver achter zich. Bollywood componist AR Rahman won een award voor zijn nummer ’Jai Ho’ en is daarmee de eerste Indiër die deze prestigieuze onderscheiding ontvangen heeft (video hieronder).

‘Slumdog Millionaire’ met onder andere Anil Kapoor is gebaseerd op de bestseller ‘Q and A’ van Vikas Swarup en gaat over de 18- jarige straatjongen Jamal Malik uit Mumbai, die meedoet aan de Indiase versie van ‘Lotto Weekend Miljonairs’ om zijn liefde te bewijzen voor zijn vriendin Latika, die een grote fan is van de show. Wanneer hij staat op het punt om 20 miljoen roepies te winnen en één vraag van de overwinning verwijderd is, houdt de politie hem aan op verdenking van vals spel.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.